Retete de vara pe baza de peste

Retete de vara pe baza de peste

Rosii umplute cu ton
Ingrediente: 6 rosii, 200 de grame ton in ulei, 500 g mazare, 1 ceasca sos de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Se aleg 6 rosii tari, cu o forma cat mai rotunda, li se taie un capac si se scoate miezul cu ajutor unei lingurite. Apoi, se cufunda in pa clocotita, si sarata timp de doua minute. Se scot si se clatesc cu apa rece, apoi se asezoneaza cu sare si piper. Tonul se scurge de ulei, se taie in bucati si se amesteca cu mazarea (fiarta in prealabil) si si miezul rosiilor. Cu aceasata compozitie se umplu rosiile si se presara peste ele patrunjel tocat. Se consuma reci cu sos facut din usturoi pisat (25 g), si ulei ramas de la conserva.

Ardei umpluti cu peste oceanic
Ingrediente: 2 Kg peste oceanic, 1 kg ardei gras, 100 g orez, 150 g morcovi, 400 g ceapa, 150 g radacina de telina, 200 ml ulei, 2 oua, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 500 g rosii proaspete, 100 ml vin alb, cimbru, 50 g usturoi, 2 legaturi marar verde, piper si sare dupa gust.
Mod de preparare: Pestele se curata, se spala, se fileteaza si se taie in bucati. Ardeii se curata, se apala, se cresteaza la varfuri si se scurg. Orezul se alege, se spala se fiebe in 500 ml apa, apoi se trece prin jet rece si se scurge. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala, si se taie felii subtiri. Rosiile proaspete, se curata se spala si se taie in bucati mari. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml apa. Usturoiul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se inabusa cu 100 ml ulei si 100 ml apa. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 g pasta de tomate, piper si marar verde, oua, sare, pana se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se baga 10 minute la cuptor.
Se prepara un sos tomat din morcovi, telina, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas si 500 ml apa. Se pune la fiert si se adauga faina dizolvata in apa, pasta de tomate, rosiile, vinul, usturoiul, cimbrul, untul si sarea. Cand legumele s-au fiert, se racesc si se strecoara. Sosul se toarna peste ardei, care se pun din nou la cuptor pentru gratinare. Se serveste cald cu marar vere pe deasupra.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin