Retete de post

Retete de post Sarmale de post cu orez si stafide
Ingrediente: varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, stafide, sare, piper.

Se curata ceapa, se spala, si se taie marunt. Se pune ulei si apa intr-o cratita si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga ceapa taiata si se lasa pana se inmoie, dupa care se pune orezul. Daca este nevoie se mai adauga apasi se lasa cateva minute sa fiarba inabusit. Se stinge focul, se lasa 10-15 minute, pana se umfla orezul, dupa care se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust, stafidele si se amesteca bine compozitia. Se taie foile de varza, se pune umplutura in foaia de varza in cantitatea potrivita si se impatureste bine pentru a nu se desface in timpul fiertului. Se pune ulei intr-o cratita, se aseaza unstrat de varza, dupa care se pun sarmalele une langa alta, in straturi, se acopera cu un strat de varza tocata, se adauga bulionul si apa. Se mai adauga ulei si se baga cratita la cuptor unde se lasa aproximativ o ora.

Praz umplut cu orez
Ingrediente: 7 fire de praz, 2 lingurite pasta de tomate, ulei, sare, apa.
Umplutura: o ceasca orez, miezul de la praz, sare, piper, ulei.

Se curata prazul, se spala si se taie in bucati lungi de 4-5 cm. Se scoate miezul, ramanad numai 2 foi dinspre exterior, rezultand un tub. Separat, se pune ulei intr-o cratita si se lasa pe foc. In uleiul incins se adauga miezul de la praz, tocat marunt, impreuna cu orezul. Se lasa pe foc pana se rumenesc. Se adauga o ceasca de apa, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana se imfla orezul. Se umplu bucatile de praz cu compozitia din cratita. Se rumenesc usor bucatile de praz umplute. Separat, se subtiaza pasta de tomate cu apa si se adauga sosul asfel obtinut in cratita unde au fost rumenite bucatile de praz. Se baga cratita la cuptor pentru 30-35 de minute si se serveste fierbinte.




Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin