Racoreste-te cu inghetate delicioase!

Racoreste-te cu inghetate delicioase!

Inghetata de fragi

Ingrediente: 500 g fragi, 150 g zahar, 500 g smantana, 250 g frisca, suc de la o lamaie

Mod de preparare: Se spala fragii, se curata de codite, dupa care se pun intr-o strecuratoare acoperita cu tifon si se zdrobesc bine, lasand sucul sa curga intr-un vas. Sucul obtinut se amesteca cu zaharul pana se dizolva bine. Se adauga smantana si frisca si se amesteca continuu, iar la sfarsit se pune sucul de lamaie. Se pune in forme speciale pentru inghetata si se baga la congelator lasandu-se pana se solidifica. Se serveste garnisita cu frisca si cu piscoturi.

Inghetata de lamai si portocale

Ingrediente: 5 portocale, 2 lamai, 400 g zahar, 500 ml lapte, 250 g frisca

Mod de preparare: Se spala portocalele si lamaile, se sterg, dupa care se rade coaja de la o lamaie si trei portocale. Se pune coaja intr-un vas, se adauga laptele si zaharul, se pune pe foc, si se lasa pana cand se dizolva tot zaharul. Se da la o parte se lasa sa se raceasca, se storc portocalele si lamaile, si se adauga sucul astfel obtinut. La sfarsit se va aduga frisca, si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune compozitia in forme speciale pentru inghetate si se baga la congelator. Cand se formeaza cristalele de gheata se amesteca de cateva ori, dupa care se lasa sa se solidifice.

Inghetata cu iaurt

Ingrediente: 500 g de iaurt, 200g zahar, 2 linguri frisca, 2 linguri smantana, un pahar de 250 ml piure de fructe

Mod de preparare: Iaurtul se freaca bine cu zaharul, pana se dizolva. Se adauga piureul de fructe, se amesteca bine, se pun si smantana si frisca si se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. Se pune in forme, se baga la congelator si se lasa pana cand se ingheata. Se serveste garnisita cu frisca.

Inghetata de nuci

Ingrediente: 2 pahare smantana, 500 pahare lapte, 250 g zahar, 1 pahar de nuci maruntite, coaja de lamaie, vanilie

Mod de preparare: Se pune laptele intr-un vas si se lasa pe foc pana cand se incalzeste. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand se dizolva in intregime. Cand compozitia s-a racit, se pun smantana, nucile, coja de lamaie si vanilia, obtinandu-se o compozitie omogena. Se pun in forme speciale si se baga la congelator. Se lasa pana cand se solidifica si se serveste garnisita cu frisca.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin