Preparate din oua

Preparate din oua

In randurile care urmeaza va voi prezenta cateva preparate din oua, deoarece se stie faptul ca oul este alimentul cel mai complex, dar si cel mai economic si cel mai la indemana, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra. Dar trebuie sa stiti ca nu este recomandat mai mult de 3 oua pe saptamana.

Prajite - Topiti o lingura de unt sau margarina intr-o tigaie. Spargeti fiecare ou si puneti continutul in tigaia pregatita. Gatiti-le la foc potrivit pana cand galbenusul este facut, le puteti intoarce si pe cealalta parte si apoi servitile cu salata verde sau de cruditati.

Omleta - Bateti ouale intr-un castron pana se omogenizeaza, apoi adaugati doua linguri de lapte sau de smantana. Puneti compozitia in tigaia incinsa, in care ati turnat ulei sau unt. Amestecati ouale cu o lingura sa  cu o spatula de lemn pana ajung la consistena pe care o doriti. Puteti adauga in compozitie si bucatele de salam, carnaciori, branza, cascaval, date pe razatoare si masline. Pentru a avea o aroma placuta puteti adauga si condimente.

 La cuptor - Spargeti doua oua intr-o tavita de cuptor si acoperiti-le cu doua linguri de smantana. Deasupra adaugati branza sau cascaval date pe razatoare si rozmarin faramitat. Puneti tava la cuptor la foc mare si tineti-o timp de 5-6 minute, pana se rumeneste. Puteti sa puneti insa pe fundul tavii un piure de cartofi, pentru a gati o reteta speciala si gustoasa, dupa care adaugati compozitia de oua. Trebuie sa tineti acum mai mult la cuptor compozitia pentru a se coace si piureul.

Ochiuri pe apa - Puteti folosi o craticioara scunda sau o tigaie. Ungeti fundul tigaii cu unt si puneti-o la foc mic. Fierbeti ouale timp de 10 secunde intr-o cana cu apa si puneti apoi apa fierbinte in tigaie si spargeti usor ouale. Ouale vor fierbe in aceasta apa pana cand galbenusul este fiert, dar moale. Scoateti ouale din apa cu o lingura-strecuratoare, sau cu o simpla lingura adanca, lasati-le sa se scurga si apoi serviti-le pe o felie de paine prajita unsa cu unt.





Comentarii

  • 1 0
    haubabau
    sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

  • Ochelari de soare
    Ochelari de soare

    O pereche de ochelari de soare ar trebui sa fie un accesoriu obligatoriu indiferent de anotimp.

  • Oua vopsite
    Oua vopsite

    Ca si pasca, drobul, cozonacii si mielul, ouale trebuie sa fie prezente pe masa Pascala, insa

  • Rochii de seara
    Rochii de seara

    Cele mai cautate rochii de seara sunt cele care imbina materialele pretioase, precum matasea si voalul,

  • Vacanta de vis
    Vacanta de vis

    A fost un an greu, cu multe reusite, cu nervi intinsi la maxim si aprecieri deopotriva,

  • LDL-colesterol si HDL-colesterol
    LDL-colesterol si HDL-colesterol

    LDL-colesterol si HDL-colesterol sunt denumirile tipurilor de colesterol, denumiri date dupa lipoproteina de care este legat,  lipoproteina

  • The Break-Up
    The Break-Up

    Filmul, transpunerea unei povesti romantice plina de neprevazut, reuseste sa pastreze pe parcursul celor 160 de