Prepararea pestelui. Sfaturi de luat in seama!
Din peste se pot obtine adevarate delicatese culinare. Totul depinde de priceperea si de fantezia fiecarei gospodine. Pentru a reusi sa preparam o mancare pe baza de peste, asa cum ne-am dorit, e bine sa tinem cont de cateva sfaturi foarte utile.
pestele se pastreaza foarte bine, timp de cateva ore daca se inveleste intr-un prosop imbibat cu otet
dupa ce a fost curatat si spalat in apa rece, pentru a-i da o aroma deosebita carnii, pestele se stropeste cu zeama de lamaie.
pestele trebuie sarat cam cu o jumatate de ora inainte de pregatirea lui, pentru a-i pastra gustul deosebit
pestele nu trebuie fiert foarte mult timp, deoarece se denatureaza atat gustul cat si valoarea alimentara
atunci cand se doreste servirea pestelui prajit, este bine sa se dea prin pesmet putin mai inainte de punerea lui in tigaie, pentru ca acesta sa devina mai crocant si mult mai gustos
pesmetul prin care este trecut pestele poate sa contina cascaval ras sau branza rasa
ceapa adaugata la preparatele din peste poate schimba atat gustul cat si culoarea
se recomanda ca ceapa sa se taie marunt si sa se puna intr-un saculet din tifon, dupa care sa se introduca in solutia cu urmatoarea compozitie: 1l apa minerala, 1lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare; se tine in doua reprize de cate cinci minute, dupa care se spala sub jet de apa rece si se poate folosi la diferite preparate
nu este recomandat ca pestele sa se decongeleze la temperatura camerei ci intr-o solutie formata din apa rece, sare si otet; cantitatile se gasesc in cartile de specialitate si se tine cont atat de marimea pestelui cat si de tipul de peste
dupa ce preparam pestele mirosul de pe maini dispare daca ne spalam cu apa rece ce contine ceapa, otet si coaja de lamaie