Bucataria traditionala se bazeaza in general pe mancaruri bogate in grasimi. De multe ori carnea se pregateste prin prajire in mult ulei, se gateste cu multa ceapa, iar cele mai frecvente garnituri sunt ardeii iuti si muraturile. Stomacul si intestinele vor avea de suferit, boli precum gastritele cu hiperaciditate si colitele sunt din ce in ce mai frecvent intalnite. Schimbati-va regimul alimentar si incercati sa consumati cat mai mult carne fiarta sau fripta pe gratar.
Prajirea carnii este un mod de preparare foarte nesanatos, dat fiind faptul ca grasimea incinsa cu care se imbiba carnea este foarte iritanta pentru stomac. Este mult mai rationala prepararea carnii prin fierbere, frigere pe gratar sau la cuptor. Pentru a pregati o friptura pe gratar cat mai buna, tineti cont de cateva sfaturi:
Frigerea carnii la cuptor se bazeaza pe aceleasi principii ca si frigerea la gratar. Carnea se va unge cu ulei. Uleiul se descompune la o temperatuta mai mare de 300 grade C si astfel se va prepara o mancare sanatoasa. Nu uitati sa puneti si putina apa in vasul in care se prepara carnea. Pentru a nu se forma o crusta imbibata cu grasime, se recomnda invelirea carnii intr-o hartie pergament care va absobi grasimea, in timp ce carnea va fierbe in sucul propriu.
Atunci cand veti pregati carnea prin fierbere nu uitati sa adaugati condimente cum ar fi: piper, tarhon, foi de dafin, marar. Toate vor da o savoare deosebita carnii. Sucul in care a fiert carnea este foarte gustos si deopotriva sanatos.
Manaca sanatos si vei scapa de foarte multe dureri asociate unor afectiuni ale aparatului digestiv!
Daca doriti sa pregatiti ceva gustos pentru familie sau musafiri, puteti opta pentru legume cu cabanos,