Pentru a-i impresiona pe cei care i-ati invitat la masa pascala, va propunem cateva prajituri pentru masa de Paste, usor si rapid de facut, foarte gustoase si cu ingrediente pe care le puteti usor procura: placinta cu nuca de cocos, prajitura olandeza, prajitura cu glazura de ciocolata.
Placinta cu nuca de cocos
Ingrediente: 1 cana smantana, 1 lingurita de zahar, 1/2 de lingurita de vanilie, 1 albus batut spuma, 1/2 cana nuca de cocos rasa si uscata si un blat de placinta.
Mod de preparare:
Bateti smantana, adaugati apoi zaharul si vanilia. Amestecati cu albusul si nuca de cocos, puneti compozitia la rece pana se ingroasa, apoi turnati-o peste blat. Deasupra puneti capsuni proaspete, banane, kiwi sau ananas.
Blatul de placinta: amestecati 2 cani de biscuiti pisati cu 1 cana de zahar si 6 linguri de margarina. Aranjati compozitia prin presare intr-un vas. Coaceti la temperatura foarte ridicata timp de 10-15 minute.
Prajitura olandeza
Ingrediente: 1/2 cana de unt, 50 g de ciocolata, 1 cana de zahar, 2 oua, 1 cana suc de mere, 1 lingurita de vanilie, 1/2 cana de arahide maruntite, 1 cana de faina, 1/2 lingurita de praf de copt, 1/4 lingurita de sare si bicarbonat.
Mod de preparare:
Topiti untul si ciocolata, apoi raciti-le. Amestecati cu zaharul, ouale, sucul de mere, vanilia si arahidele. Adaugati praful de copt, sarea si bicarbonatul. Turnati aceasta compozitie intr-o tava patrata unsa cu ulei sau unt. Puneti la cuptor la o temperatura foarte ridicata, timp de 35-40 de minute. Dupa ce se raceste, dati pe deasupra cu zahar pudra.
Prajitura cu glazura de ciocolata
Ingrediente:2 cani de faina, 1 cana de zahar, 4 linguri de cacao, 1si 1/2 lingurite praf de copt, 1 si 1/2 lingurite de bicarbonat si 1 cana de smantana.
Mod de preparare:
Amestecati energic faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. In mijlocul amestecului turnati 1 cana de apa si 1 cana de smantana, dupa care amestecati energic din nou si turnati compozitia in 2 tavite unse cu unt. Coaceti timp de 35 de minute la temperatura ridicata (350 grade). Dupa ce o scoateti de la cuptor, o acoperiti cu glazura de ciocolata cat mai sunt inca calde.
Glazura de ciocolata: Topiti 100 g de ciocolata cu 3 linguri de unt. Luati vasul de pe foc si adaugati un ou batut. Apoi turnati cate putin 1 lingurita de vanilie si 2 cani de zahar, pana obtineti consistenta necesara.
Dieta "calorii negative" este recomandata in cazul in care nu mai puteti tine o dieta obisnuita. Ea se refera
E minunat sa iubesti, sa fii tot timpul cu gandul la el, sa simti fiorii dragostei!
Cele mai gustoase dulceturi sunt cele din fructe proaspete, pe care le gasiti din abundenta in
In randurile care urmeaza va voi prezenta cateva preparate din oua, deoarece se stie faptul ca
Cancerul tiroidian este o boala grava, dar rara, care apare atunci cand se dezvolta la nivelul glandei
Daca doriti sa pregatiti ceva gustos pentru familie sau musafiri, puteti opta pentru legume cu cabanos,
Comentarii
Pare delicios abia astept sa incerc sa o gatesc.
super .prajituri bune si usor de facut.nu prea am inteles la prajitura cu glazura de ce se pune in doua tavite .si dupa aceea ce faci cu ele?
...sau sint doua ?...