Prajitura streitt este numai buna pentru zilele festive, aniversari si pentru musafiri.
Blatul se prepara din : 150 g de zahar tos, 150 g de nuca macinata, 5 albusuri si o lingura de faina.
Mod de preparare: Se bat albusurile singure, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand albusul devine mai batos. Se adauga nuca si la urma o lingura de faina. Se coace intr-o tava, de preferat dreptunghiulara - tava de aragaz, unsa cu ulei sau unt si tapetata cu faina, la foc iute. Dupa ce este scos de la cuptor, blatul se taie in doua felii si urmeaza sa preparati crema : 5 oua intregi, 200 g de zahar, 300 g de margarina si cacao.
Mod de preparare: Se pun la foc mic ouale si zaharul, intr-o cratita pe o tabla, pana se face o crema ca o smantana groasa si se amesteca mereu. Se ia de pe foc si se adauga 250-300 g margarina fierbinte. Se adauga cacao sau ness, aproximativ 50 g.
Dupa ce totul s-a racit, se freaca bine pana se face o spuma. Se pune crema intre cele doua foi si pe deasupra se orneaza cu frisca, ciocolata rasa sau numai cu zahar pudra amestecat cu vanilie. Se taie in forma patrata sau romburi, dupa cum doriti.
Pofta buna !
Bucataria traditionala se bazeaza in general pe mancaruri bogate in grasimi. De multe ori carnea se
Ca dragostea vine si pleaca, sau din contra ca ea sufera transformari si devine cu trecerea
Moda pentru vara 2007 este una in care stilurile se impletesc foarte bine, nota comuna fiind
Costumele de baie 2007 ofera o noua interpretare a imprimeurilor si culorilor, dar si a materialului