Placinta de peste cu smantana

Placinta de peste cu smantana

Piureul de cartofi, cu adaos de ulei de masline si parmezan face din aceasta placinta de peste cu smantana un preparat foarte delicios.

Pentru a prepara aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 800 g cartofi taiati bucatele,

- 600 g cod, curatat si taiat cuburi,

- 8 creveti mai mari,

- 2 oua fierte tari, taiate sferturi,

- 30 g de boabe de mazare,

- 4 fire de ceapa verde tocata foarte marunt,

- 2 linguri de parmezan razuit,

- 2 linguri ulei de masline,

- 250 g de smantana

- si 3 linguri de sos pesto.

 Mod de preparare:

Incingeti cuptorul si in timpul acesta puneti la fiert cartofii intr-un vas cu apa cat sa-i acopere. Lasati la fiert pana cand se patrund, dupa care ii scurgeti de apa si ii zdrobiti pana obtineti un piure. Amestecati cu parmezan, ulei de masline si presarati sare si piper macinat si lasati-l deoparte.

Intr-o tava, recomandata a fi una de friptura, asezati pestele, crevetii si ouale, dupa care presarati boabele de mazare si ceapa verde. Intr-un castronel amestecati smantana cu cu sosul pesto, pe care ulterior o turnati peste peste. Intindeti piureul intr-un strat si bagati tava la cuptor timp de 30 de minute.

O lasati la cuptor pana se rumeneste, dupa care o scoateri si o lasati 5-10 minute sa se raceasca, dupa care o puteti servi.

Pofta buna !

 





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin