Placinta cu mere

Placinta cu mere Ingrediente: Pentru aluat aveti nevoie de: 1 pachet de margarina, unt, 6 linguri de apa calda, faina cat cuprinde, un praf de sare.
Pentru umplutura: 2 kg mere, 5-6 linguri zahar, scortisoara.

Mod de preparare: Margarina, tinuta la temperatura camerei cateva ore, se pune intr-un castron si se sfarama bine cu furculita. Se adauga apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta moale. Se pune faina cat cuprinde si se framanta bine coca. pana capata o consistenta mai tare. Se imparte aluatul imdoua jumatati si se intind cele doua jumatati pe o planseta pana presarata cu faina, pana cand foile vor avea forma si marimea tavii in care se va coace placinta.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si scortisoara si se lasape foc mic, pana cand scade zeama, mestecandu-se din cand in cand cu o lingura de lemn. Tava se unge cu unt, se pune una din foi, peste ea merele racite, iar deasupra cealalta foaie de aluat. Se taie placinta in bucati si se baga la cuptorul incalzit. Se lasa la foc potrivit, cam o jumatate de ora.




Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin



Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete