Drob

Drob Ingrediente:

Ficat, plamani, inima (de la un miel), o ceapa uscata, 2-3 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de patrunjel verde, 2 legaturi de marar verde, 6 oua, o cescuta ulei, pesmet, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Organele se spala si se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare. Dupa ce au fiert bine se scot si se lasa la racit. Separat se curata ceapa, se spala si se taie in 4 bucati. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Organele (racite in prealabil), ceapa si verdeata se dau prin masina de tocat (sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie). Se adauga 4 oua intregi, uleiul, sarea si piperul si se amesteca bine, pana la omogenizare.

Se unge o tava inalta cu ulei, se tapeteaza cu pesmet ( un strat mai gros de pesmet) si se pune intreaga compozitie in tava. Se baga la cuptor si se coace la foc mic aproximativ o jumatate de ora. Se scoate tava si se pun pe deasupra 2 oua batute si verdeata tocata marunt si se mai lasa pana se rumeneste stratul de deasupra. Se serveste rece cu diverse garnituri.

Pofta buna!




Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin