Foarte multe persoane se confrunta cu diabetul, care este o boala grava, care ataca lent si care necesita o alimentatie foarte stricta si destul de severa, fara dulciuri in exces, grasimi si sucuri acidulate. Prin urmare, in randurile care urmeaza va propun o reteta de cozonac cu nuca si pere pentru diabetici, care se prepara cu zaharina si anumite ingrediente dietetice.
Ingrediente:
- 400 g faina, 1/2 lingurita de sare, 30 g drojdie, 90 g sirop dietetic, 300 ml de lapte degresat, 25 g ciocolata amaruie dietetica, 200 g miez de nuca, 300 g gris, 1/2 lingurita scortisoara, 20 g unt, 180 g pere, 1 lingura suc lamaie, 100 g fructe uscata, 1/4 lingurita zaharina lichida pentru diabetici.
Mod de preparare: Amestecati faina cu sarea. Puneti intr-un castron drojdia, 50 g sirop, 4 linguri de lapte caldut, putina faina si amestecati si apoi adaugati-le peste faina. Lasati 15 minute sa creasca (dospeasca) si framantati si apoi mai lasati 30 de minute la crescut.
Puneti in acest timp la foc restul de lapte, 40 g de sirop, gris, scortisoara, ciocolata si nuca macinata. Dupa ce se raceste adugati untul.
Curatati perele, taiati-le cubulete si stropitile cu suc de lamaie. Adaugati-le peste nuca, impreuna cu zaharina si fructele uscate taiate mic.
Intindeti coca si adaugati umplutura, apoi rulati cozonacul si puneti-l in forma. Lasati-l sa creasca 20 de minute apoi bagati-l la cuptor circa 1 h.
Pofta buna !
Majoritatea femeilor se lupta cu celulita. Aspectul de coaja de portocala este atat de inestetic, si
Piureul de cartofi, cu adaos de ulei de masline si parmezan face din aceasta placinta de
Destiny's Child, cel mai de succes grup de R&B din toate timpurile, a primit cea de-a
Albena este una dintre statiunile cele mai populare de pe malul Marii Negre aflata in partea