Compoturi

Compoturi

Urmatoarele retete de compoturi se aplica pentru toate fructele, doar modul de pregatire al acestora difera.

Pentru a prepara compot de prune aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 kg de prune, 1 kg zahar, 3 l apa, 2 cuisoare, o lingura de scortisoara si un plic de vanilie.

Mod de preparare:

Intr-un vas de 6-7 l se toarna apa si se adauga zaharul, cuisoarele, scortisoara si vanilia. Dupa ce zaharul se topeste si siropul incepe sa fiarba, adaugati 1/4 din prunele spalate si curatate de codite (puteti scoate si samburii). Le amestecati bine cu siropul si le lasati doar 1-2 minute, dupa care le scoateti cu strecuratoarea si le asezati intr-un alt vas. Metoda se repeta si pentru intreaga cantitate de prune, respectandu-se proportia.

Se aseaza prunele in borcane si dupa ce siropul s-a mai racit se toarna uniform peste ele. Borcanele se sigileaza si se fierb la bain-mare.

Pentru compoturile din piersici, caise, pere, cirese sau gutui modul de preparare este identic, numai ca fructele se taie in bucati mai mici pentru a fi asezate prin suprapunere in borcane.

Un alt mod de preparare este urmatorul:

Taiati fructele in bucati mici si introduceti-le in borcane. Siropul il puteti adauga rece sau putin caldut. Borcanele se sigileaza si se pun la fiert la bain-mare.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin