Cocteiluri la minut
Imbinarea reusita a aromelor fac din cocteil o bautura savuroasa si apreciata mai ales in sezonul cald. Si pentru ca vara se apropie, va propunem cateva retete simple dar foarte reusite. Cocteilurile pot fi atat fara dar si cu alcool. Ramane sa alegeti voi care vi se potrivesc mai bine!
Cocteil savuros
Ingrediente: 300 ml suc de morcovi, 2 portocale, o lamaie, un iaurt mare, 4 linguri miere, coburi de gheta, coaja de portocala sub forma de spirala
Mod de preparare: in vasul de la robotul de bucatarie se pun sucul de morcovi, sucul de la lamaie, sucul de la o portocala si mierea. Dupa ce se amesteca foarte bine, se baga la frigider pentru a se raci. Dupa ce s-a racit, se adauga iaurtul si se amesteca pana se obtine o compozitie spumoasa. Portocala se taie in cobulete si se adauga si ea in compozitie. Se pune cocteilul in pahare, se adauga 2-3 cuburi de gheta si se garniseste cu coaja de portocala.
Cocteil exotic
Ingrediente: 1 litru lapte, 6 linguri gheata sfaramata, 20 lingurite zahar, 1Kg fructe exotice, zahar vanilat
Mod de preparare: se pun laptele, zaharul si gheata sfaramata in vasul unui robot de bucatarie si se amesteca bine. Fructele se curata si tot cu ajutorul unui robot se zdrobesc pana se obtine un piure. Se inglobeaza laptele batut bine cu piureul de fructe si se mai adauga zahar vanilat. Se mai poate pune gheta sfaramata si se serveste cu ajutorul unui pai.
Cocteil special
Ingrediente: 500 ml lapte, 2 galbenusuri, zahar dupa gust, 2 paharele coniac, o cana cafea, cuburi de gheata
Mod de preparare: galbenusurile se bat bine cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga laptele, coniacul si cafeaua si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun 2-3 cuburi de gheta si se serveste imediat.