Cocteiluri

Cocteiluri

Pentru cele dornice sa incerce mixuri mai savante, iata cateva retete de cocteiluri foarte renumite.

Solar :

Bateti un galbenus de ou foarte proaspat intr-un pahar cu lapte; adaugati un paharut de lichior de fructe - portocale, zmeura, visine - un pahar de rom alb sau coniac si o lingura de zahar pudra. Adaugati 3 linguri de gheata, agitati energic si lasati in frigider 15-30 de minute si veti obtine o racoritoare foarte savuroasa, dar doar pentru un singur invitat.

Smarald :

O infuzie concentrata de menta (o jumatate paharel de lichior), un pahar mic de coniac, o lingura de zahar pudra, o jumatate de pahar de sifon, gheata.

Sherry Gobbler :

Un pahar de vermut alb, o lingura de curacao sau lichior de portocale, un paharut de sherry, o lingura de zahar pudra, gheata. Serviti cu o felie de lamaie usor pudrata cu zahar.

Patru Sferturi :

1/4 coniac, 1/4 rachiu de piersici (sau de caise), 1/4 rom, 1/4 suc de portocale (sau de lamaie). Coniacul poate fi inlocuit cu sampanie sau vin spumos.

Pann :

Turnati peste cuburile de gheata, 1/3 rom, 2/3 sirop de zmeura. Agitati amestecul in shaker, dupa ce ati mai adaugat 2-3 cuisoare si o lingura de frisca.

Racheta :

1/4 triple sec, 1/2 coniac, 1/4 suc de lamaie.

Sarutul Ingerului :

1/4 crema de cacao, 1/4 smantana (sau frisca), 1/2 coniac: adaugati un varf de cutit de nucusoara rasa.

Selenar :

1/4 sampanie, 1/4 coniac, 1/4 lichior de menta si 1/4 frisca.

Aurora Boreala :

2/3 sirop de zmeura, 1/3 rom si mai adaugati o lingurita de curacao.

Aurora :

Un galbenus de ou, un pahar de rom sau coniac, un pahar de 100 ml, de lapte, 3 lingurite de zahar pudra si 3 cuburi de gheata. Adaugati putina vanilie, dupa care agitati. Tineti un sfert de ora la frigider.

Hercule:

Turnati peste 2 cuburi de gheata o lingura de coniac sau rom, cuisoara si apoi umpleti paharul cu vin tonic. Introduceti o felie de lamaie, agitati energic in shaker si serviti imediat.

Brazilia :

Un pahar de 100 ml de cafea neagra concentrata, 2 lingurite de zahar pudra, 2 de rom alb, 2 de frisca sau de smantana grasa. Tineti-l in frigider timp de 30 de minute, dupa care puteti servi.

Viata in Roz :

Trei lingurite de sirop de zmeura, fragi sau macies, un galbenus de ou, un pahar de rom alb, un pahar de lapte si 3 cuburi de gheata. Agitati si puteti servi imediat.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete