Bunatati dulci pentru Paste

Bunatati dulci pentru Paste

Pentru masa de Paste incercati noi retete de prajituri, sofisticate si care sa ii multumeasca pe toti cei dragi.

Tort cu portocale

Ingrediente: Pentru blat: 6 oua, 200 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 150 g faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare; Pentru crema: 1/2 kg portocale decojite, 6 foi gelatina, suc de portocale, 2 linguri gem de portocale, 500 ml frisca, 2 linguri miere, 2 linguri cu varf cacao, un praf de pudra de scortisoara;

Blatul se prepara astfel: galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, albusurile se bat tot spuma, se adauga in ploaie zaharul ramas, iar apoi se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza faina si praful de copt si se omogenizeaza bine toata aceasta compozitie. Se ia o tava rotunda se unge cu putin unt, se pune hartie speciala pentru copt si se adauga aluatul. Se baga la cuptorul care a fost in prealabil incins la 180 grade. Se tine in jur de 40 de minute. Blatul se lasa sa se raceasca inainte de a se taia.

Crema: portocalele se taie cubulete, gelatina se pune la inmuiat in sucul de portocale, dupa care se lasa la foc mic sa se incalzeazca si se  incorporeaza portocalele si gemul. Se bate frisca, se adauga mierea, cele 2 linguri de cacao, scortisoara si se amesteca cu gelatina.

Blatul se taie in 3 parti egale. Se aseaza pe un platou prima parte a blatului, se adauga crema (1/3), se face acelasi lucru si cu cea de a doua parte de blat. Cele trei blaturi asezate unul peste altul se imbraca cu crema ramasa si se pune pentru o jumatate de ora la rece. Se orneaza cu ciocolata rasa si felii de portocale. Pofta buna!

Rulada in trei culori

Ingrediente. Pentru blat: 5 oua, 100 g zahar pudra, 1 lingura ulei, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri gem de fructe (alege unul din sortimentele caise, prune, mure, capsuni). Pentru umplutura: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura cacao, 100 ml rom, 100 ml sirop fructe, gem. Pentru crema: 50 g unt, 50 g zahar pudra. Pentru glazura: 150 g lapte praf, 150 g zahar, 150 g unt, ciocolata.

Aluatul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga rand pe rand galbenusurile, apoi uleiul putin cate putin, faina in ploaie si praful de copt. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu hartie pentru copt si se adauga aluatul. Se coace in cuptorul incins timp de 15 minute. Se scoate blatul se unge cu gem si se lasa 20 de minute sa se raceasca. Intre timp se prepara umplutura din albusurile batute spuma cu zaharul in care se adauga galbenusurile, cacaua, faina, siropul si romul. Se pun la bain-marine amestecandu-se pana se ingroasa. Spere final se pune gemul. Se lasa sa se intareasca se adauga peste blat si se ruleaza usor, avand grija sa nu se rupa. Se acopera cu hartie si se baga la frigider. Se pregateste si crema : untul se freaca  zaharul pudra pana se obtine o spuma. Se acopera rulada cu aceasta crema. Glazura: untul se freaca cu zaharul si laptele praf iar aceasta compozitie se toarna pe o hartie de copt. Se impacheteaza rulada cu aceasta glazura si se lasa la rece 3 ore. Se orneaza cu ciocolata. Pofta buna!





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Jocuri copii
    Jocuri copii

    Cele mai intalnite jocuri copii sunt cele care pun la incercare capacitatile intelectuale si de personalitate

  • Tretamente profesionale impotriva caderii parului
    Tretamente profesionale impotriva caderii parului Ajutor! Toamna imi cade parul intr-o cantitate mai mare! Solutia: Sistemul de tratament impotriva caderii parului
  • Albena
    Albena

    Albena este una dintre statiunile cele mai populare de pe malul Marii Negre aflata in partea

  • Decoratiuni de Paste
    Decoratiuni de Paste

    O data cu venirea Sarbatorilor Pascale, apar pe pietele noastre diferite decoratiuni de Paste, pentru locuinta

  • Praga
    Praga

    Daca vreti sa vedeti un oras imperial, cu numeroase castele si monumente care dau nastere unui

  • Nasterea prematura si complicatiile ei
    Nasterea prematura si complicatiile ei In Romania, in fiecare an, se inregistreaza peste 20.000 de copii nascuti prematur si de nou-nascuti


Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete