Am prezentat retete de oua umplute, de pasca, de drob, dar in randurile ce urmeaza va voi prezenta cateva aperitive pentru masa de Paste, aperitive care contin oua medalion, dar si saleuri cu branza.
OUA MEDALION
Ingrediente: 6 oua, 1 kg de cartofi, 300 g de costita (impanata), 300 g de castraveciori acri, 300 g de maioneza, mustar, piper, sare, salata verde si patrunjel.
Mod de pregatire:
Spalati bine cartofii si fierbeti-i. Cand sunt bine fierti, curatati-i de coaja si taiati-i feliute. Apoi intr-un castron amestecati cartofii cu costita taiata in cuburi mici, cu castraveciorii dati pe razatoare si bine storsi si cu maioneza. Puneti dupa gust sarea si piperul.
Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei cupe de metal sau cu ajutorul unui castronas formati medalioane pe care le puneti pe un platou. Din oua, pregatiti in apa clocotita si usor sarata, in care ati pus si o lingurita de otet, ochiuri romanesti. Peste fiecare medalion, puneti cate un ou astfel pregatit, ornati cu cate o boaba de piper sau maioneza si frunze de salata verde si patrunjel.
SALEURI CU BRANZA
Ingrediente: 200 g de unt, 200 g branza de vaci, 200 g de faina, 1 ou, 50 g de cascaval.
Mod de preparare:
Pasati foarte bine branza de vaci si adaugati-o peste untul frecat spuma, cu faina si un varf de cutit de sare. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena pe care il lasati acoperit la rece 2-3 ore.
Din acest aluat intindeti o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm pe care o taiati cu un cutit sau cu o ruleta, in fasii lungi de 8-10 cm si late de 1.5 - 2 cm.
Ungeti saleurile cu ou batut, adaugati cascaval ras pe deasupra si bagatile la cuptor, la un foc potrivit, timp de 10-15 min.
Miscarea ar trebui sa faca parte din programul tau zilnic, indiferent de problemele cu care te
Sfantul Paste nu vine singur ci cu mult asteptatele cadouri de la iepuras, un prilej de
Atunci cand alegeti sa va petreceti vacanta la mare, este bine sa stiti din timp cum
Tratamentul homeopat este o metoda terapeutica care se bazeaza pe un tratament medical naturist, lipsit de