Se apropie sarbatorile de Paste si asa cum spune traditia pe masa fiecaruia trebuie sa fie friptura de miel, oua rosii, drob, cozonac. Pentru cele care tin foarte mult la masa traditionala le voi propune o reteta pentru a prepara friptura de miel. Foarte multi apreciaza gustul deosebit al carnii de miel, asa ca va nimic nu poate fi mai bun decat o friptura de miel la tava.
Ingrediente:
Am prezentat retete de oua umplute, de pasca, de drob, dar in randurile ce urmeaza va voi prezenta cateva aperitive pentru masa de Paste, aperitive care contin oua medalion, dar si saleuri cu branza.
OUA MEDALION
Ingrediente: 6 oua, 1 kg de cartofi, 300 g de costita (impanata), 300 g de castraveciori acri, 300 g de maioneza, mustar, piper, sare, salata verde si patrunjel.
Mod de pregatire:
Spalati bine cartofii si
Cum Invierea Domnului se apropie si toata lumea se pregateste pentru marea sarbatoare, va propunem cateva specialitati pentru masa de Pasti, specialitati culinare traditionale, care nu ar trebui sa lipseasca de langa traditionalele oua vopsite, cozonac si vin.
Pentru reteta de drob aveti nevoie de ficat de miel, plamani, inima, 2-3 cepe mici, 3-4 legaturi de verdeata: ceapa verde, patrunjel si marar, 6 oua, o cescuta ulei, o bucata prapure de miel, pesmet, faina,
Chiar daca este post, tot aveti pofta de ceva bun si cum majoritatea dulciurilor din comert sunt de dulce, fiind preparate cu lapte praf, oua sau alte ingrediente, va propun o prajitura de post cu nuca, care poate fi facuta si in afara zilelor de post, fiind o prajitura foarte apreciata de cei mici, dar si de cei mai mari.
Aveti nevoie de: 1/4 cana de ulei, 1- 1/2 cana de zahar, 2