Cele mai gustoase dulceturi sunt cele din fructe proaspete, pe care le gasiti din abundenta in piete sau in gradinile proprii. Modul de preparare nu este unul complicat, insa aveti nevoie de rabdare, timpul de pregatire fiind de aproximativ 2 ore.
Dulceata de capsuni
Ingrediente: 1 kg de zahar, 1 1/2 kg capsuni, 2 linguri zeama de lamaie, 3 pahare cu apa si apa de var.
Mod de preparare: Se aleg
Pentru un desert racoritor si foarte apetisant va recomand tort de smochine cu menta si capsuni, care pot fi introduse si in compozitia tortului, nu numai ca ornamente.
Pentru a pregati acest tort delicios aveti nevoie de urmatoarele produse:
- 60-80 g de gelatina;
- 300 ml de lapte dulce;
- 5-7 smochine si 100 g de fistic;
- 3-4 oua;
- 250 g de zahar tos;
- topping de capsuni si 7 smochine;
-
Vara este in toi, ca si pepenii si pentru a gati cu totul special, va propun salata de pepene, galben.
Ingrediente:
- 4 pepeni galbeni,
-3 pliculete de zahar vanilat,
-esenta de lamaie,
-150 ml lichior de lamaie,
-50 ml miere, 50 g stafide,
-coaja de portocala rasa, scortisoara, menta, miezuri de nuca.
Mod de preparare:
Se iau pepenii galbeni si se taie pe
Un cafe frappe merge de minune in zilele calduroase de vara. Asa ca va propunem o reteta usor de preparat care va va racori si va va da o stare de bine atunci cand caldura va topeste.
Ingrediente (pentru 2 persoane): 6-7 lingurite cu ness, 4-5 lingurite zahar, 4 cupe de inghetata cu cacao, 70 g frisca, apa rece, cuburi de gheata, ciocolata amaruie (sau fructe) pentru ornat.
Mod de