• Cartofi umpluti, cu garnitura de ciuperci

    Cartofi umpluti, cu garnitura de ciuperci

    Postul Pastelui este cel mai aspru post al anului, iar pentru a trece mai usor peste zilele de post va propun o mancare de post pe baza de cartofi si ciuperci.

    Ingrediente: 6 cartofi mari, 2 cepe, 3 morcovi, 500 g ciuperci, verdeata, margarina, ulei, sare, piper.

    Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. In apa in care fierb se pune un praf de sare. Separat se spala si

  • Inimioare dulci pentru Sfantul Valentin

    Inimioare dulci pentru Sfantul Valentin

    Inimioarele dulci nu trebuie sa lipseasca de la cina romantica de Sfantul Valentin. Un desert in forma de inima va fi apreciat si va da un plus de romantism acestei seri cu totul speciale. Ce poate fi mai placut decat sa-l impresionezi cu o prajitura facuta de tine pentru a sarbatorii dragostea care va uneste.

    Ingrediente:

    Blat: 4 oua, 2 lingura zahar, 4 linguri faina, 50 g margarina pentru prajituri, 2

  • Mancaruri de post

    Mancaruri de post

    Cartofi cu garnitura de ciuperci

    Ingrediente:10 cartofi potriviti, 4 cepe, 3 morcovi, 400 g ciuperci, 5 catei usturoi, verdeata, ulei, sare, piper.

    Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja. Ciupercile se spala si se pun la fiert 15 minute. Dupa ce s-au racit se scot din apa se taie in patru si se baga la cuptor. Separat se curata ceapa si se taie marunt, morcovii se spala

  • Supe de post

    Supe de post

    Va propun cateva retete de supe de post, usor de facut, hranitoare si gustoase, care va vor incalzi in zilele friguroase din Postul Craciunului.

    Supa crema de dovlecei

    Ingrediente: 5 dovlecei, 2 linguri  faina, marar, patrunjel, sare;

    Dovleceii pot fi proaspeti, dar si congelati inca din timpul verii. Curatati-i si taiati-i in cubulete mici, si puneti-i la fiert. Se adauga sare dupa gust si se lasa pana sunt fierti bine. Separat se face un

  • Compoturi

    Compoturi

    Urmatoarele retete de compoturi se aplica pentru toate fructele, doar modul de pregatire al acestora difera.

    Pentru a prepara compot de prune aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 kg de prune, 1 kg zahar, 3 l apa, 2 cuisoare, o lingura de scortisoara si un plic de vanilie.

    Mod de preparare:

    Intr-un vas de 6-7 l se toarna apa si se adauga zaharul, cuisoarele, scortisoara si vanilia. Dupa ce zaharul se topeste

Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12