• Prepararea pestelui. Sfaturi de luat in seama!

    Prepararea pestelui. Sfaturi de luat in seama!

    Din peste se pot obtine adevarate delicatese culinare. Totul depinde de priceperea si de fantezia fiecarei gospodine. Pentru a reusi sa preparam o mancare pe baza de peste, asa cum ne-am dorit, e bine sa tinem cont de cateva sfaturi foarte utile.

  • pestele se pastreaza foarte bine, timp de cateva ore daca se inveleste intr-un prosop imbibat cu otet
  • dupa ce a fost curatat si spalat in apa rece, pentru a-i
  • Sfaturi practice in bucatarie

    Sfaturi practice in bucatarie

    Pentru cele care nu sunt foarte pricepute in bucatarie dar si pentru cele care sunt dornice sa invete cat mai multe, va voi da cateva sfaturi practice. Trebuie sa stim sa facem diferenta intre un produs de calitate si unul care este expirat, sa-i mentinem cat mai mult prospetimea si de asemenea sa preparam produsele simplu si fara a da gres.

    Cu toate stim cat de important este oul in

  • Peste umplut cu nuci

    Peste umplut cu nuci

    Carnea de peste este tot mai frecventa in alimentatia noastra. Statisticile arata ca pe plan mondial se consuma peste 70 milioane tone de peste dulce si sarat. Carnea pestelui oceanic, marin si de apa dulce are aceleasi componente chimice ca si carnea de porc, pasare sau vita. O caracteristica extrem de importanta este continutul scazut al colesterolului in canea tuturor pestilor. Se cunoaste faptul ca excesul de colesterol in sange duce

  • Tort de biscuiti

    Tort de biscuiti

    Iata un desert delicios si usor de preparat! Poate fi servit atat la o masa de duminica in familie cat si la ocazii speciale cum ar fi zilele de nastere. Va veti surprinde invitatii si laudele nu vor astepta sa apara.

    Ingrediente: 400 g biscuiti cu cacao, 200 g zahar pudra, 250 g unt, o ligura de cacao, un ou, 500 ml lapte, o lingurita esenta de rom, 200 g nuci

  • Condimente aromate

    Condimente aromate

    Condimentele sunt folosite in alimentatie pentru a da o savoare deosebita mancarii. Ele au si un efect benefic asupra organismului stimuland secretia sucurilor gastrice. Condimentele aromate se folosesc atat pentru asezonarea preparatelor culinare dar si pentru parfumarea prajiturilor. Din prima categorie fac parte: rosmarinul, ienibaharul, busuiocul, chimenul, cimbrul, maghiranul, tarhonul, dafinul, leusteanul, patrunjelul, mararul. Dintre cele utilizate in prepararea dulciurilor amintim: scortisoara, coaja de lamaie, vanilia, cuisoarele.

  • Rosmarinul se foloseste
Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12