• Retete de post

    Retete de postSarmale de post cu orez si stafide Ingrediente: varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, stafide, sare, piper. Se curata ceapa, se spala, si se taie marunt. Se pune ulei si apa intr-o cratita si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga ceapa taiata si se lasa pana
  • Tarte cu fructe

    Tarte cu fructeAluatul: 300 g faina, 200g unt, 2 oua, 125 g zahar, sare. Crema: 500 ml lapte, 3 oua, 2 linguri faina, 150 g zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie Fructe: portocale, ananas, struguri, capsuni, caise, visine si sirop de fructe. Se aseaza faina pe o planseta, se face o scobitura in mijloc si se adauga untul taiat in bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine, pana se incorporeaza ingredientele, obtinand
  • Placinta cu mere

    Placinta cu mereIngrediente: Pentru aluat aveti nevoie de: 1 pachet de margarina, unt, 6 linguri de apa calda, faina cat cuprinde, un praf de sare. Pentru umplutura: 2 kg mere, 5-6 linguri zahar, scortisoara. Mod de preparare: Margarina, tinuta la temperatura camerei cateva ore, se pune intr-un castron si se sfarama bine cu furculita. Se adauga apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta moale. Se pune faina cat cuprinde
  • Zacusca

    ZacuscaIngrediente pentru zacusca de vinete: 10-12 vinete, 5 kg roşii, 2 kg ceapă, 30 de gogoşari mari, 25 de ardei capia roşii, 1 litru ulei, câteva foi de dafin, 10-15 boabe de piper, sare. Mod de preparare: se spală roşiile, se taie, şi se pun într-o oală la fiert cu puţină apă. Se lasă pe foc până se obţine un bulion mai scăzut. Se coc vinetele, se curăţă după care
  • Rulouri din peste cu salata a la rus

    Rulouri din peste cu salata a la rus

    Ingrediente: 2 kg peste, 1 kg cartofi, 200 g morcovi, 100 g ceapa, 200 g castraveti murati, 200 g mazare din conserva, 30 g mustar, 400 g maioneza, 2 legaturi patrunjel, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust.

    Mod de preparare: Pestele se curata se spala si se scot fileuri care se ruleaza si se prind cu o scobitoare pentru a nu se desface. Ruloorile se fierb

Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12