Comentariile articolului: Trandafirul japonez
 • 0 0
  Rosu Alina
  Buna ziua Eu am doi trandafiri japonezi de talie mica au crescut putin dar la unu din ei cred ca s a jucat pisica mea pe lângă el și l a rupt de la tulpina imi puteti zice si mie va rog frumos ce sa ii fac sau dk se mai prinde partea cu frunzele este bn sa o plângea din nou în ghiveci ?
 • 2 1
  Viorica
  Trandafirul japonez iubeste lumina, are nevoie da pamant care dreneaza bine apa si trebuie udat numai cand pamantul se zvanta. Important : in functie de ritmul de crestere, dupa varsta de cca 2 ani TREBUIE TUNS ANUAL ( toamna in general, dar se poate si primavara), pt. ca tunsul stimuleaza lastarirea, si e stiut ca inflorirea plantei are loc doar pe lastarii noi. In anii cand nu schimbati pamantul, improspatati-l primavara pe o adancime de min 5 cm si dati-i ingrasamant in perioada calda 1 data la 2 saptamani. Cand observati ca radacinile ies prin gaurile de jos ale vasului trebuie fie sa schimbati vasul cu unul mai mare (aveti grija sa protejati coletul radacinii cand schimbati vasul), sau, daca nu aveti spatiu si doriti sa-l mentineti la o talie mica-sub forma de copacel- trebuie sa tundeti coroana "baieteste" si sa-i dati forma dorita, pastrand pe fiecare crenguta cel putin 3-4 noduri; corelat cu dimensiunea coroanei ajustati si radacina si apoi transplantati in pamant proaspat. Periodic inspectati planta sa nu aiba paraziti ( de obicei musculita alba trage la trandafir, daca il tineti in mediu umed si cald) si stropiti-l 1 data pe saptamana timp de 3-4 saptamani la rand cu solutie de Mospilan. Eu fac asta chiar si preventiv, o data pe sezon. Daca faceti toate astea este imposibil sa nu faca flori multe, aproape tot anul.
 • 6 11
  Dinu marian
  Am un trandafir japonez de multi ani si a inflorit de citeva ori si de vreo 3ani nu a mai inflorit ce trebuie sa fac spunetimi si mie va rog
 • 9 0
  Anonim
  Am butaci de trandafir japonez cu radacini si cand ii pun in ghiveci,desi ii ud zilnic dupa cateva saptamani mor. Daca site cineva cu ce gresesc. A-si vrea sa-i imultesc.
 • 16 4
  danielaa
  eu am poze cu trandafirul japonez<alb,oranj,rosu,roz,galben
 • 19 5
  Anonim
  mesaj pentru ina,ai poze cu trandafiri japonez alb,portocaliu si roz?
 • 8 3
  Anonim
  eu am unul din 1974 si traieste si astazi.este de culoare rosu aprins,cu flori batute.a facut multi pui.
 • 12 2
  ani
  Buna!eu am 3 trandafiri japonezi. Unul este micut, cu frunzele mai mult galbene dar care a inflorit aproape toata vara iar ceilalti doi sunt mult mai dezvoltati , cu frunze mari si verzi (au aproximativ 3 ani) nu au inflorit niciodata. Nu inteleg ce se intimpla!
 • 15 11
  miruna
  eu am un trandafir japonez si este pus in ghiveci cu o alta floare si a inflorit de doua ori si de fiecare data a cazut bobocul.ce pot sa fac?????
 • 21 8
  Monica
  si eu am un trandafir t mic ainflorit dar acum ii cad toti bobocii .Ce să fac,este bine să-i tai varful .
 • 16 16
  dani
  eu am luat de curand unul de la mama..din pacate la un chef al nepotului meu cineva ia rupt aproape toate crengile...a ramas doar tulpina si doar resturi de crengi cu 10-15 frunze intacte....credeti ca e vreo speranta sa se refaca???
 • 4 0
  irina
  interesant. am un trandafir japonez si a trebuit sa il mut si din pacate unde l-am mutat nu ii merge bine. am sa incerc sa il mut mai la racoare si sa il ud doar cand are pamantul uscat si cu apa nu foarte rece. multumesc.
 • 5 3
  ina
  trandafirii pentru a anflorii an fiecare an trebuie tunsi an fiecare primavara an luna martie cat va permit crengutele de scurt eu am 14 trandafiri toate culorile alb,galben,rosu,portocaliu,roz.le dau pe frunze foarte mult stimulent de anflorire bineanteles vara pt mai multe informatii ma puteti antreba pe ad. de im yna_stoia va astept cu drag .
  _
 • 10 0
  Anonim
  trandafiru infloreste si dupa luna mai.
 • 4 3
  andrea-zina
  Trandafirii sant intra-devar flori exceptionale si de aceea necesita ingrijiri si multa dragoste.Noi avem in jur de 10 pomisori si 2 puisiri,ca sa ii numesc asa,care unul a si inflorit in iarna asta de nenumarate ori.Avem multi rosii,portocalii,roz si unul alb,iar in curand va ajunge si cel de culoare galbena.Ce vroiam sa va mai spun e ca daca nu acordati atentia cuvenita,infloresc mai greu,am unul la servici si nu a inflorit niciodata...inca astept.Oricum,cine se hotaraste sa <adopte> un trandafir japonez,nu va regreta.Cu bine!
 • 24 13
  cristal
  buna si eu am un trandafir japonez cand era mic dadea semne bune de crestere si speram sa infloreasca ,acum este destul de mare dar nu a inflorit niciodata de ce ? nu stiu ce sa fac ajutatima ,apoi am bambus cumparat in vaza cu apa etc schimb apa regulat incerc sa ii fie bine dar imi ingalbeneste il mut intr-o parte si in alta ca nu mai stiu cum sa fac sa fie bine ce sa fac ? multumesc
 • 16 10
  luminita
  intradevar este foarte frumoas trandafirul o floare f. frumoasa . am si eu unul rosu . dar am o problema cu el. cat a fost mai mic a inflorit ; acum este un pom si nu mai infloreste nu stiu care este cauza ? si nu stiu ce sa fac cu el ?

Adaugă un comentariu