Spic auriu sau Pachystachys lutea

Spic auriu sau Pachystachys lutea

Spic auriu sau Pachystachys lutea face parte din familia Acantacee si este de provenienta sud-americana. Este o planta care se planteaza foarte usor si creste pana la o inaltime de 60 de cm..

Iarna este foarte important sa fie protejata de ger, de curentii de aer si sa i se asigure minim 13 grade Celsius.

Pamantul trebuie sa fie umed, nu imbibat si mentinerea umeda a pamantului din ghiveci este o necesitate de care trebuie sa tineti cont pe tot parcursul anului.

Daca ii puneti prea multa apa in perioada rece puteti pierde planta, insa nici foarte putina apa ca astfel frunzele se vor vesteji si vor cadea.

Trebuie sa stiti ca in fiecare primavara planta se replanteaza intr-un alt ghiveci. Folositi pamant de flori si asezati pe fundul noului ghiveci cioburi maricele dintr-un alt ghiveci de teracota spart, deoarece acestea vor asigura buna drenare.

Tot in acest anotimp, primavara, trebuie ca planta sa fie curatata de ramurile care cresc necontrolat si trebuie tinuta la o temperatura de circa 20 de garde Celsius.

De la mijlocul lunii aprilie pana in septembrie, din doua in doua saptamani trebuie sa-i administrati ingrasamant lichid diluat in apa cu care udati planta.

 Trebuie sa mai stiti ca Paschistachis lutea nu trebuie asezata in bataia directa a razelor soarelui si cand e foarte cald afara, suporta sa fie udata cu apa.

Daca tineti cont de aceste sfaturi veti putea intretine minunata planta fara sa va confruntati cu probleme, fara sa o pierdeti.

Comentarii

 • 1 2
  gaby
  Doresc să cumpăr o floare pachystachys lutea. Dați.mi un nr de contact.
 • 3 0
  aura
  e o floare foarte frumoasa
 • 2 0
  dANAMARIA
  Ma bucur...pt ca in sfarsit am gasit denumirea si metodele de ingrijire ale acestei plante...Va multumesc mult!!!

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete