Spathiphyllum sau crinul pacii

Spathiphyllum sau crinul pacii

Spathiphyllum sau crinul pacii este o flore originara din America Centrala ce infloreste de regula primavara si toamna. Pentru a va bucura de frumoasele flori albe, trebuie sa aveti grija ca planta sa aiba suficienta lumina si apa in toate anotimpurile.

E bine de stiut ca aceasta planta are proprietati benefice, purificand aerului din incaperile unde este asezata. Tocmai de aceea se aseaza in incaperile  unde se fumeaza dar si in dormitor.

De regula iarna prefera locurile in care e lumina din plin, iar temperatura e ridicata (cel putin 16-17 grade). Vara cand soarele e foarte puternic Spathiphyllium se dezvolta foarte bine daca este tinuta in incaperi cu semi-umbra.

Pentru a inflori de doua ori pe an, e de preferat sa fie udata in mod regulat dar nu in exces. Astfel in zilele calduroase de vara Crinul pacii se va uda o data la doua zile. In zile friguroase si in special iarna apa se reduce semnificativ, udandu-se la 3  zile, verificand ca pamantul sa fie umed tot timpul.

 Este o planta care prefera spatiile in care umiditatea e crescuta. Pentru a pastra aerul umed de doua ori pe saptamana se pulverizeaza apa pe frunze.

Cand planta s-a inmultit foarte tare si tufa a crescut, atunci se transplanteaza intr-un ghiveci mai mare sau se desparte in mai multe tufe. Atunci cand este despartita sau mutata planta nu va mai inflori la fel pentru o perioada de timp.

Comentarii

  • 2 0
    madalina
    este o floare foarte frumoas si este foarte buna pentru fumatori

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete