Spathiphyllum sau crinul pacii

Spathiphyllum sau crinul pacii

Spathiphyllum sau crinul pacii este o flore originara din America Centrala ce infloreste de regula primavara si toamna. Pentru a va bucura de frumoasele flori albe, trebuie sa aveti grija ca planta sa aiba suficienta lumina si apa in toate anotimpurile.

E bine de stiut ca aceasta planta are proprietati benefice, purificand aerului din incaperile unde este asezata. Tocmai de aceea se aseaza in incaperile  unde se fumeaza dar si in dormitor.

De regula iarna prefera locurile in care e lumina din plin, iar temperatura e ridicata (cel putin 16-17 grade). Vara cand soarele e foarte puternic Spathiphyllium se dezvolta foarte bine daca este tinuta in incaperi cu semi-umbra.

Pentru a inflori de doua ori pe an, e de preferat sa fie udata in mod regulat dar nu in exces. Astfel in zilele calduroase de vara Crinul pacii se va uda o data la doua zile. In zile friguroase si in special iarna apa se reduce semnificativ, udandu-se la 3  zile, verificand ca pamantul sa fie umed tot timpul.

 Este o planta care prefera spatiile in care umiditatea e crescuta. Pentru a pastra aerul umed de doua ori pe saptamana se pulverizeaza apa pe frunze.

Cand planta s-a inmultit foarte tare si tufa a crescut, atunci se transplanteaza intr-un ghiveci mai mare sau se desparte in mai multe tufe. Atunci cand este despartita sau mutata planta nu va mai inflori la fel pentru o perioada de timp.

Comentarii

 • 2 0
  madalina
  este o floare foarte frumoas si este foarte buna pentru fumatori

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Miel la cuptor
  Miel la cuptor

  Pe orice masa traditionala de Paste trebuie sa fie oua vopsite, pasca, drob si miel la

 • Irina Schrotter
  Irina Schrotter

  Irina Schrotter, una dintre cele mai cunoscute si apreciate creatoare de moda din Romania, o prezenta

 • Dieta pentru 2 saptamani
  Dieta pentru 2 saptamani

  Dieta se tine timp de doua saptamani dupa care se incepe un regim alimentar echilibrat, bogat

 • Guzmania
  Guzmania

  Guzmania este o planta care face parte din familia Bromeliacee. Nu este deloc o planta fragila,

 • Cicatrici provocate de acnee? 7 remedii naturiste rapide
  Cicatrici provocate de acnee? 7 remedii naturiste rapide Tenul tău a avut de suferit din cauza acneei și cauți remedii naturiste
 • Lamaia
  Lamaia

  Lamaia are foarte multe utilitati, nu numai la mancaruri, regimuri si diete, dar si in a