Plantele din casa ta

Plantele din casa ta

Florile de apartament aduc intotdeauna natura mai aproape de noi. Prin gingasie, gratie, prin bogatia de forme si culori, florile inveselesc practic spatiul in care locuim si de aceea este bine ca in fiecare apartament sa existe un coltisor de verdeata. Nu trebuie exagerat cu numarul de flori, fiecare se va limita la spatiul pe care il are. Plantele nu se dezvolta bine daca sunt aglomerate, deci incercati sa le oferiti cat mai mult loc pentru a va bucura de frumusetea lor.

Se stie ca in cursul zilei, atunci cand se desfasoara procesul de fotosinteza, plantele dau incaperii un aer proaspat. Asa ca daca nu aveti palnte de apartament, procurati-va cat mai curand, iar daca aveti ingrijiti-le multa atentie. Plantele se tin de obicei in ghivece, care pot fi de diverse dimensiuni, in functie de marimea plantei. De exemplu, un ficus nu va fi tinut niciodata intr-un ghiveci mic, deoarece el va inceta sa creasca. Acelasi lucru este valabil si pentru trandafirul japonez, lamai, portocal.

Pentru a arata bine, ghivecele se pot decora "imbracandu-le" practic in diverse materiale. Se va tine cont de aspectul fiecarei plante, astfel: begonia va sta foarte frumos intr-o impletitura de nuiele, ficusul intr-un vas de bambus, muscata intr-un vas de ceramica. Mult mai indicat este sa alegeti ghivece din lut, pentru ca radacinile palntelor vor respira mult mai usor decat intr-un vas din plastic. Daca sunt din plastic cel putin sa le alegeti pe acelea care au cat mai multe orificii de scurgere.

Plantele decorative se aseaza cat mai aproape de sursa de lumina. Dacafereastra nu are un lambriu destul de lat, pentru ca florile sa incapa cu usurinta,atunci va trebui sa va cumparati unul sau mai multe suporturi speciale. Florile se pot pune pe aceste suporturi fie in spirala, fie in trepte. Fiind dispuse pe verticala, vor ocupa si un spatiu mai mic. Atentie insa la cat de solid este suportul. Sa nu il supraaglomerati si sa se produca vreun accident. In general asezati florile mici, cum sunt violetele de Parma, muscatele, primulele.

Tineti cont de prefetintele florilor pentru lumina si umiditate. Daca aveti avantajul ca apartamentul sa fie dispus atat pe partea de nord cat si pe cea de sud, atunci veti putea creste plante care sunt iubitoare de umiditate si intuneric, dar si plante care se dezvolta foarte bine la soare.

Plantele de apartament pretind o intretinere care sa le mentina verzi si placute vederii. Astfel praful de pe frunze trebuie sters periodic cu o carpa sau un burete moale, se uda perioadic in functie de cerintele fiecarei plante in parte, se indeparteaza frunzele uscate, se schimba pamantul atunci cand este cazul, se ingrasa pamantul atanci cand florile nu arata prea bine.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete