Plante uriase

Plante uriase

Daca aveti case spatioase, gradini sau terase destul de incapatoare, optati pentru plante uriase intre 1 si 3 m, care sunt destul de usor de ingrijit si carora le trebuie un minim de conditii. Aceste plante se gasesc in ghivece si sunt foarte apreciate pentru calitatile lor estetice, singurul inconvenient este acela ca sunt destul de costisitoare.

Daca va doriti sa va amenajati casa, curtea sau spatiul liber cu ceva exotic, tropical, alegeti cu incredere palmierii, bananierii sau bambusii, acestia din urma fiind cei mai cautati in acest sezon.

In randurile care urmeaza va propun cateva specii de astfel de plante care se gasesc in magazinele de specialitate. Optati pentru magazinele cu personal calificat, care sa va dea sfaturi competente si care sa va ofere plante sanatoase. Pretul acestor plante difera de la magazin la magazin si in functie de marimea speciei.

Una dintre plantele uriase cele mai cautate este Bambusul de interior sau Bambusa vulgaris care are nevoie de foarte multa apa si care trebuie asezat la o fereastra spre sud si care poate atinge inaltimea de 1,5-2 m. De stiut este faptul ca este bine ca vara sa-l tineti in gradina, deoarece ii place sa stea in aer liber.

Feriga-copac sau Dicksonia antarctica are un trunchi de o inaltime de peste 2 m, la maturitate si frunzele sale ating cam aceeasi lungime.

Areca sau Chrysalidocarpus lutescens, este un palmier care depaseste inaltimea de 1,5 m atunci cand este crescut in ghiveci, iar frunzele sunt penate si mari cu o lungime de 1m, de un verde foarte stralucitor.

O alta specie de planta uriasa, care este destul de costisitoare, dar care da un aer de lux gradinei si casei voastre, este Bananierul sau Musa paradisiaca. Aceasta planta poate sa depaseasca inaltimea de 2 m si poate sa ajunga la aceeasi masura si in diametru. Frunzele sunt foarte spectaculoase, ajungand la o lungime de 70 de cm si o latime de 30-40 cm.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete