Muraya

Muraya

Muraya este o planta care poate fi tinuta si in casa, creste sub forma unui arbust foarte ramificat, cu inaltimea de 50-60cm, si este o floare mai putin cunoscuta la noi. Aceasta planta se inrudeste cu citricele.

Tulpina este lemnoasa si albicioasa si frunzele sunt mici, ovale si lucioase, de un verde inchis. Este una dintre plantele care nu necesita taieri de corectare, pentru ca se ramifica foarte mult, iar lastarii sunt scurti si elegant arcuiti.

Este o planta care face flori mici, albe, cu un miros foarte placut, iar in urma florilor apar niste bobite, care vor creste cat o cireasa amara. Fructele sunt la inceput verzi, apoi treptat se inrosesc si cand devin putin moi se pot culege.

Din fiecare fruct se poate prinde o alta planta de muraya si se poate inmulti pe toata perioada anului. Intr-un ghivecel mic cu pamant umed tip turba punem fructul foarte aproape de suprafata, deoarece daca fructul are pamant mult deasupra, nu va mai rasari.

Pulverizam apa in fiecare zi, pentru a mentine pamantul umed si in scurt timp veti obtine un pui mic de muraya. Aceasta planta este o planta decortiva in adevaratul sens al cuvantului, deoarece la un moment dat are si boboci si flori, fructe rosii si verzi.

Cand arbustrul devine matur, la inflorire formeaza 7-10 buchete, unde se grupeaza multe floricele albe. Trebuie sa mai stiti ca nu-i place soarele, dar trebuie sa-i asigurati lumina, dar naturala, daca ii schimbati frecvent locul si curentul de aer ii vor cadea frunzele. Ii place umezeala, dar apa nu trebuie sa stagneze in ghiveci si vara este recomandat sa pulverizati apa calduta pe frunze.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete