Cycas revoluta

Cycas revoluta Cycas revoluta este o planta decorativa exotica, cu o forma spectaculoasa care se aseamana foarte mult cu un palmier. Cycas sau Sagotierul Japonez este una dintre cele mai vechi plante de pe Pamant, existand inca de pe vremea dinozaurilor. Aspectul deosebit o face sa fie foarte indragita atat ca planta de exterior in zonele tropicale si subtropicale, cat si ca planta de interior in zonele temperate.

Cycas are o tulpina lemnoasa de forma conica, iar frunzele sunt lungi avand o nervura centrala de unde pornesc frunzulitele ca niste ace de un verde intens. Aceasta planta creste foarte lent (una, maxim doua frunze pe an), de aceea plantele mari sunt destul de scumpe. Pe masura ce planta se dezvolta, frunzele de la baza se ingalbenesc si va trebui sa le indepartati.

Cycas prefera un sol care sa contina atat pamant de gradina cat si turba si nisip. Are nevoie asadar de un sol usor acid care se dreneaza usor. Fertilizarea substratului se va face in lunile de vara si niciodata iarna.

Planta fiind originara din zonele calde are nevoie de lumina si caldura pe toata perioada anului. Iarna temperatura ambianta din camera unde se afla Cycas nu trebuie sa scada sub 14 grade. E bine ca din octombrie pana in martie planta sa stea cat mai aproape de fereastra pentru a primi lumina suficienta. Vara nu trebuie lasata direct in lumina soarelui, insa va fi pozitionata tot intr-un spatiu foarte luminos.

In ceea ce priveste cantitatea de apa aceasta planta se uda mai des vara adica la 3-4 zile, avand mare grija la cantitatea de apa: pamantul de deasupra trebuie sa fie umed, insa apa nu trebuie sa stagneze in tavita. Cand afara scad temperaturile, adica de prin noiembrie pana in februarie, planta se uda la 7-8 zile.

Desi la prima vedere nu pare o planta pretentioasa daca nu va avea lumina suficienta Cycas se va ingalbeni. Acelasi lucru se va intampala daca va primi prea multa apa sau daca vara o veti lasa direct in bataia soarelui.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Exercitiile Kegel
  Exercitiile Kegel

  Exercitiile Kegel au fost descrise pentru prima oara de catre medicul Arnold Kegel in anul 1948

 • Fete frumoase
  Fete frumoase

  Sablonul de fete frumoase este dat acelor domnisoare care se incadreaza in masurile ideale: inaltimea peste 1,70

 • Ingrijirea parului pe timpul iernii
  Ingrijirea parului pe timpul iernii Frigul excesiv poate avea un efect daunator asupra firului de par. De aceea va trebui sa
 • Tratamentul homeopat
  Tratamentul homeopat

  Tratamentul homeopat este o metoda terapeutica care se bazeaza pe un tratament medical naturist, lipsit de

 • Workshop: Succesul se invata!
  Workshop: Succesul se invata!

  Va invitam sa participati la o serie de workshop-uri pe teme de dezvoltare personala sustinute de

 • Trucuri pentru a avea picioare fine
  Trucuri pentru a avea picioare fine

  Pentru a avea picioare fine trebuie sa stii cateva trucuri. Pe langa cremele de corp cu