Cycas revoluta

Cycas revoluta Cycas revoluta este o planta decorativa exotica, cu o forma spectaculoasa care se aseamana foarte mult cu un palmier. Cycas sau Sagotierul Japonez este una dintre cele mai vechi plante de pe Pamant, existand inca de pe vremea dinozaurilor. Aspectul deosebit o face sa fie foarte indragita atat ca planta de exterior in zonele tropicale si subtropicale, cat si ca planta de interior in zonele temperate.

Cycas are o tulpina lemnoasa de forma conica, iar frunzele sunt lungi avand o nervura centrala de unde pornesc frunzulitele ca niste ace de un verde intens. Aceasta planta creste foarte lent (una, maxim doua frunze pe an), de aceea plantele mari sunt destul de scumpe. Pe masura ce planta se dezvolta, frunzele de la baza se ingalbenesc si va trebui sa le indepartati.

Cycas prefera un sol care sa contina atat pamant de gradina cat si turba si nisip. Are nevoie asadar de un sol usor acid care se dreneaza usor. Fertilizarea substratului se va face in lunile de vara si niciodata iarna.

Planta fiind originara din zonele calde are nevoie de lumina si caldura pe toata perioada anului. Iarna temperatura ambianta din camera unde se afla Cycas nu trebuie sa scada sub 14 grade. E bine ca din octombrie pana in martie planta sa stea cat mai aproape de fereastra pentru a primi lumina suficienta. Vara nu trebuie lasata direct in lumina soarelui, insa va fi pozitionata tot intr-un spatiu foarte luminos.

In ceea ce priveste cantitatea de apa aceasta planta se uda mai des vara adica la 3-4 zile, avand mare grija la cantitatea de apa: pamantul de deasupra trebuie sa fie umed, insa apa nu trebuie sa stagneze in tavita. Cand afara scad temperaturile, adica de prin noiembrie pana in februarie, planta se uda la 7-8 zile.

Desi la prima vedere nu pare o planta pretentioasa daca nu va avea lumina suficienta Cycas se va ingalbeni. Acelasi lucru se va intampala daca va primi prea multa apa sau daca vara o veti lasa direct in bataia soarelui.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Accesorii pentru vara 2013
  Accesorii pentru vara 2013 Va prezentam o serie de accesorii la moda pentru vara 2013 precum si sugestii despre cum
 • Tendinte in machijul acestui sezon
  Tendinte in machijul acestui sezon

  Tendinta generala in sezonul primavara-vara este una care scoate foarte mult in evidenta feminitatea. Dantele, pliseurile,

 • Casatoria intre da si nu
  Casatoria intre da si nu

  Casatoria poate fi atat cel mai frumos lucru care ni se poate intampla in aceasta viata

 • Tintaura
  Tintaura

  Tintaura este planta a carei principale calitati ajuta la revenirea poftei de mancare. Pentru aceasta proprietate

 • Decoreaza casa cu stil
  Decoreaza casa cu stil

  Daca vrei sa schimbi ceva la casa ta, dar nu dispui de bani pentru a angaja un

 • Martisoare, martisoare
  Martisoare, martisoare Martisorul bate la usa insa iarna nu vrea sa plece si gata. Vrea sa ne arate