Cum sa pastrati plantele sanatoase

Cum sa pastrati plantele sanatoase

Plantele sunt amenintate de diverse boli si daunatori si trebuie sa invatati cum sa pastrati plantele sanatoase si frumoase, depistand la timp bolile. Trebuie sa stiti ca udarile in exces, umiditatea redusa din aer si lumina insuficienta fac plantele foarte vulnerabile la aparitia daunatorilor si a bolilor, in perioada de repaus.

Trebuie sa le examinati periodic pentru a detecta la timp o posibila imbolnavire sau aparitie a vreunui daunator. Pentru a preveni acest lucru, puteti sa le faceti lunar dus, cu un jet puternic de apa, pentru a desprinde larvele si ouale de pe frunze.

Evitati umiditatea, aerisind cu regularitate incaperea si udati-le in functie de temperatura din casa. Nu trebuie sa pulverizati apa pe flori si fructe, ci doar pe frunze, acolo unde planta necesita acest lucru, deoarece apa stagnata favorizeaza aparitia mucegaiului.

Pentru a preveni extinderea bolii, trebuie sa indepartati partile atacate, sau chiar si planta daca este necesar, pentru a nu se extinde boala si la plantele sanatoase. Unii daunatori, precum paduchii testosi, nu se indeparteaza cu ajutorul insecticidului. Prin urmare frecati partile afectate cu un tampon inmuiat in solutie de alcool de 60 de grade. Veti observa ca dupa o jumatate de ora, veti putea sa-i desprindeti foarte usor cu ajutorul unui buretel.

Trebuie sa respectati intotdeauna dozajul specificat pe fiecare produs pentru combaterea daunatorilor si a bolilor, fiidca un dozaj prea mare poate omori planta. Tratamentul se repeta de 2-3 ori la intervale de 7 zile.

 Unele flori, nu suporta excesul de apa, prin urmare evitati acest lucru. Cum puteti sti acest lucru? Veti observa ca frunzele devin moi si pe tulpina se instaleaza un putregai moale brun-roscat. Trebuie sa desinfectati ghiveciul si in prealabil pamantul.

Unele plante ca citricele, azalee si camelii se confrunta des cu un mucegai negru care apare pe frunze. Acesta se dezvolta pe secretiile lipicioase ale diferitelor insecte si se indeparteaza cu ajutorul apei caldute.

Important de retinut este faptul ca trebuie sa protejati plantele dupa ce ati descoperit daunatorii, aplicandu-le tratamente cu insecticid / acaricid, pulverizand pe zonele afectate, cu atentie.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete