Sfaturi pentru zugravit

Sfaturi pentru zugravit

In randurile care urmeaza va voi da cateva sfaturi pentru zugravit, indiferent in ce stare sunt peretii, daca sunt dati cu huma sau var, sau chiar cu vopsea lavabila.

Pentru zugravit peretii se recomanda vopseaua lavabila care este mai mult sau mai putin mata in emulsie apoasa ce adera bine la suprafetele tencuite sau gletuite, la lemn, la metal si chiar la metale plastice, avand proprietatea de a nu se lua, ca varul sau huma.

Va puteti da seama ca peretele este dat cu lavabila daca suprafata peretelui apare mata, semilucioasa, cu aspect de vopsea  de ulei si nu se ia pe degete.

In caz ca peretele a fost zugravit cu huma, aceasta se va indeparta prin spalarea cu apa calda, nu trebuie neaparat si sapun, prin umezire cu pensula sau bidineaua, dupa care se va inlatura prin radere cu spaclul. Dupa ce se usuca, se gletuieste, apoi se freaca cu hartie de slefuit. Dupa uscare se zugraveste cu bidineaua si cu vopsea lavabila amestecata cu apa in raport volumetric de 1:1.

Daca peretele a fost zugravit cu var si nu este bine nivelat, se poate slefui cu hartie de slefuit sau se gletuieste. Apoi se da in mai multe straturi cu lavabila.

Daca suprafata de zugravit a fost data cu vopsea lavabila este necesar sa se spele aceasta cu apa calda si detergent. Dupa uscare se slefuieste cu hartie de slefuit dupa care se aplica in 2 sau 3 straturi vopsea lavabila. Daca vreti sa vopsiti colorat, in cantitatea de vopsea lavabila, in toata cantitatea, introduceti colorantul lichid.

Este bine sa tineti cont de instructiunile si recomandarile cantitative de pe ambalaje si sa nu uitati sa pregatiti peretii inante.

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete