Acvarii cu pesti

Acvarii cu pesti

Mai nou, in tendintele de anul acesta privind decoratiunile interioare, sunt incluse si acvarii cu pesti, mai mici sau mai mari, dupa preferintele fiecaruia. In vilele romanilor milionari si miliardari, si-au facut loc, acvarii pline cu pesti colorati, de diferite forme si din specii foarte diverse si rare.

Acvariile sunt amplasate in perete, pe hol, sau in camera de oaspeti, sau chiar in camera copiilor, pe birou sau tot in perete. Daca nu aveti posibilitatea sa spargeti peretele pentru a va amplasa un mic acvariu, atunci cumparati acvariul din sticla si amplasati-l intr-un loc stabil, unde nu poate fi atins si unde sa puteti, bineinteles, sa ii acordati ingrijirea necesara.

Un astfel de loc, poate fi chiar in spatiul pentru televizor din biblioteca din sufragerie. Puteti chiar vopsi camera in nuante de albastru, pentru a crea astfel un mediu oceanic si o atmosfera relaxanta.

Ca pestisori, va recomand Xifo ( Xiphophorus Helleri), care este una dintre speciile cele mai intalnite in acvarii, datorita frumusetii coloritului, culoarea de baza fiind verdele oliv si pe toata lungimea corpului, de la varful nasului pana la baza cozii, este traversat de o dunga de culoare rosie-carmin.

De o parte si de alta a acestei dungi sclipesc metalic solzii fini care acopera corpul pestisorului. Caracteristica pentru aceasta specie este coada prelungita in forma de spada, la masculi, la femei lipseste aceasta coada, tip spada.

Acest pestisor prefera o temperatura a apei cuprinsa intre 22-24 grade Celsius, un PH de 6-8. Ca plante prefera fontinalis, nitella si myriophyllum. Este foarte rezistent fata de bolile care injumatatesc alte specii de acvariu si nu este pretentios la hrana. Consuma si hrana uscata.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Mezoterapia
  Mezoterapia Mezoterapia este folosita cu precadere pentru tratarea adipocitelor pe care le dilueaza si pentru cresterea elasticitatii
 • Coafura impecabila de la Artego
  Coafura impecabila de la Artego Straluceste cu Feel&Shine Artego: ser de stralucire intens
  Confera un luciu inegalabil, profesional asemenea parului
 • The Last King of Scotland
  The Last King of Scotland

  Un alt film premiat la decernarile trofeelor Oscar a fost Ultimul rege al Scotiei (The Last

 • Pizza de cartofi
  Pizza de cartofi

  Daca vreti sa mancati o pizza si nu aveti timp sa iesiti in oras, sau aveti

 • Metode de contraceptie
  Metode de contraceptie

  Pentru prevenirea unei sarcini nedorite se recomanda folosirea metodelor de contraceptie. Este mult mai indicat si

 • Rolling Stones la Bucuresti
  Rolling Stones la Bucuresti

  Pe 17 iulie va avea loc cel mai asteptat moment: vor veni cei de la Rolling