Acvarii cu pesti

Acvarii cu pesti

Mai nou, in tendintele de anul acesta privind decoratiunile interioare, sunt incluse si acvarii cu pesti, mai mici sau mai mari, dupa preferintele fiecaruia. In vilele romanilor milionari si miliardari, si-au facut loc, acvarii pline cu pesti colorati, de diferite forme si din specii foarte diverse si rare.

Acvariile sunt amplasate in perete, pe hol, sau in camera de oaspeti, sau chiar in camera copiilor, pe birou sau tot in perete. Daca nu aveti posibilitatea sa spargeti peretele pentru a va amplasa un mic acvariu, atunci cumparati acvariul din sticla si amplasati-l intr-un loc stabil, unde nu poate fi atins si unde sa puteti, bineinteles, sa ii acordati ingrijirea necesara.

Un astfel de loc, poate fi chiar in spatiul pentru televizor din biblioteca din sufragerie. Puteti chiar vopsi camera in nuante de albastru, pentru a crea astfel un mediu oceanic si o atmosfera relaxanta.

Ca pestisori, va recomand Xifo ( Xiphophorus Helleri), care este una dintre speciile cele mai intalnite in acvarii, datorita frumusetii coloritului, culoarea de baza fiind verdele oliv si pe toata lungimea corpului, de la varful nasului pana la baza cozii, este traversat de o dunga de culoare rosie-carmin.

De o parte si de alta a acestei dungi sclipesc metalic solzii fini care acopera corpul pestisorului. Caracteristica pentru aceasta specie este coada prelungita in forma de spada, la masculi, la femei lipseste aceasta coada, tip spada.

Acest pestisor prefera o temperatura a apei cuprinsa intre 22-24 grade Celsius, un PH de 6-8. Ca plante prefera fontinalis, nitella si myriophyllum. Este foarte rezistent fata de bolile care injumatatesc alte specii de acvariu si nu este pretentios la hrana. Consuma si hrana uscata.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Aromoterapia
  Aromoterapia

  Aromoterapia este cea mai cunoscuta metoda de relaxare, si este foarte recomandata persoanelor stresate, care au

 • Curăță încălțămintea din piele întoarsă fără să lași pete!
  Curăță încălțămintea din piele întoarsă fără să lași pete! Încălțămintea din piele întoarsă va face tot timpul parte din piesele de rezistență ale garderobei tale
 • Premergatoare
  Premergatoare

  Apelati la premergatoare atunci cand copilul da semne ca vrea sa mearga. Premergatorul  va  ajuta copilul sa stea

 • Cum poti evita conflictele la locul de munca
  Cum poti evita conflictele la locul de munca Conflictele la locul de munca apar cel mai adesea in perioadele foarte incarcate ca volum de
 • Kama Sutra
  Kama Sutra Kama Sutra este termenul folosit în lumea occidentală pentru Kamasutram. Kama Sutra este un text vechi
 • Colpita
  Colpita

  Colpita este o boală a aparatului genital femeiesc, ea mai purtând numele și de vaginită.