Feng Shui este o practica veche, ce isi are originea in China, avand la baza principiile Taoiste si presupune aranjarea incaperilor si a spatiului care ne inconjoara intr-un mod care sa tinda spre armonia deplina. Se presupune ca are o vechime mai mare de 3000 de ani. In traducere libera "Feng-Shui" inseamna "vant si apa".
Feng Shui traditional se paractica in China si presupune un anumit aranjament si design atat
Gingase, gratioase, multicolore, lalelele ne incanta privirile in fiecare primavara. Cred ca nu am simti la fel venirea primaverii daca nu ar exista aceste minunate flori. Frumusetea lor vine din simplitate. Si merita sa ne bucuram de lalele, acum ca a venit primavara!
Laleaua este floarea nationa a Iranului si a Turciei, iar motivele florale se regasesc in arta lor populara. De asemenea, lalele sunt emblema Olandei de unde si
Carnea de peste este tot mai frecventa in alimentatia noastra. Statisticile arata ca pe plan mondial se consuma peste 70 milioane tone de peste dulce si sarat. Carnea pestelui oceanic, marin si de apa dulce are aceleasi componente chimice ca si carnea de porc, pasare sau vita. O caracteristica extrem de importanta este continutul scazut al colesterolului in canea tuturor pestilor. Se cunoaste faptul ca excesul de colesterol in sange duce
Iata un desert delicios si usor de preparat! Poate fi servit atat la o masa de duminica in familie cat si la ocazii speciale cum ar fi zilele de nastere. Va veti surprinde invitatii si laudele nu vor astepta sa apara.
Ingrediente: 400 g biscuiti cu cacao, 200 g zahar pudra, 250 g unt, o ligura de cacao, un ou, 500 ml lapte, o lingurita esenta de rom, 200 g nuci
Condimentele sunt folosite in alimentatie pentru a da o savoare deosebita mancarii. Ele au si un efect benefic asupra organismului stimuland secretia sucurilor gastrice. Condimentele aromate se folosesc atat pentru asezonarea preparatelor culinare dar si pentru parfumarea prajiturilor. Din prima categorie fac parte: rosmarinul, ienibaharul, busuiocul, chimenul, cimbrul, maghiranul, tarhonul, dafinul, leusteanul, patrunjelul, mararul. Dintre cele utilizate in prepararea dulciurilor amintim: scortisoara, coaja de lamaie, vanilia, cuisoarele.