• Tarte cu fructe

    Tarte cu fructeAluatul: 300 g faina, 200g unt, 2 oua, 125 g zahar, sare. Crema: 500 ml lapte, 3 oua, 2 linguri faina, 150 g zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie Fructe: portocale, ananas, struguri, capsuni, caise, visine si sirop de fructe. Se aseaza faina pe o planseta, se face o scobitura in mijloc si se adauga untul taiat in bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine, pana se incorporeaza ingredientele, obtinand
  • Placinta cu mere

    Placinta cu mereIngrediente: Pentru aluat aveti nevoie de: 1 pachet de margarina, unt, 6 linguri de apa calda, faina cat cuprinde, un praf de sare. Pentru umplutura: 2 kg mere, 5-6 linguri zahar, scortisoara. Mod de preparare: Margarina, tinuta la temperatura camerei cateva ore, se pune intr-un castron si se sfarama bine cu furculita. Se adauga apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta moale. Se pune faina cat cuprinde
  • Zacusca

    ZacuscaIngrediente pentru zacusca de vinete: 10-12 vinete, 5 kg roşii, 2 kg ceapă, 30 de gogoşari mari, 25 de ardei capia roşii, 1 litru ulei, câteva foi de dafin, 10-15 boabe de piper, sare. Mod de preparare: se spală roşiile, se taie, şi se pun într-o oală la fiert cu puţină apă. Se lasă pe foc până se obţine un bulion mai scăzut. Se coc vinetele, se curăţă după care
  • Rulouri din peste cu salata a la rus

    Rulouri din peste cu salata a la rus

    Ingrediente: 2 kg peste, 1 kg cartofi, 200 g morcovi, 100 g ceapa, 200 g castraveti murati, 200 g mazare din conserva, 30 g mustar, 400 g maioneza, 2 legaturi patrunjel, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust.

    Mod de preparare: Pestele se curata se spala si se scot fileuri care se ruleaza si se prind cu o scobitoare pentru a nu se desface. Ruloorile se fierb

  • Din bucătăriile lumii

    Din bucătăriile lumii

    Bucătăria franceză

    Bucătăria franceză cea mai caracteristică este cea pariziană. Alimentele se pregătesc cu unt, tehnica inăbuşirii e la mare cinste. Carnea şi sosurile se prepară, uneori, cu vin - băutura nelipsită. Prima masă este micul dejun. Salata verde, brânzeturile şi fructele asortate încheie cele două mese principale. Bucătăriei franceze îi datorăm escalopul, sufleurile, maioneza, savarina, tartele, şarlotele.

    Bucătăria italiană

    Bucătăria italiană este vestită prin pastele sale făinoase (macaroane, spaghete), prin
Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23