Pe orice masa traditionala de Paste trebuie sa fie oua vopsite, pasca, drob si miel la cuptor si pentru acesta va propun o reteta delicioasa si usor de preparat, cu multe condimente si mirodenii, pe care le puteti gasi foarte usor in comert.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 bucata de carne de miel, de aproape 2,5 kg.
- 2 linguri de rozmarin proaspat si taiat sau uscat si pisat
Ca si pasca, drobul, cozonacii si mielul, ouale trebuie sa fie prezente pe masa Pascala, insa sub forma de oua vopsite , care in vechile timpuri reprezenta renasterea la viata.
In ziua de astazi, gospodinele au la dispozitie doua posibilitati de a vopsi ouale, ori in mod natural, ori cu ajutorul pliculetelor cu vopsea pentru oua. Fie ca vreti sa le faceti rosii, verzi, galbene, albastre sau in alte nuante, important
Pe masa de Pasti, pe langa traditionalele oua rosii, pasca si drob de miel se pun si cozonaci. Iata o reteta de cozonac, usor de preparat si foarte savuroasa.
Ingrediente:
- 2-3 cani de faina;
- un sfert de lingurita de sare;
- 1 cub de drojdie;
- 3- 5 oua;
- 1-2 cani de lapte;
- 1 lingura de unt topit sau margarina topita;
- nuca, cacao, stafide, rahat si rom.
Mod de
Pastele este sarbatoarea crestin-ortodoxa care anunta Invierea Domnului Isus Hristos, biruinta omenirii, triumful asupra suferintei si spalarea pacatelor. Foarte multe traditii de Paste sunt pastrate si acum si foarte asteptate de cei mici.
Incep cu saptamana mare, care porneste de la duminica Floriilor, atunci cand Isus Hristos intra in Ierusalim si se termina cu duminica Pastelui, atunci cand Hristos invie. In aceasta saptamana se fac ultimele pregatiri pentru marea sarbatoare, se
Este foarte important, atunci cand avem flori de apartament, sa stim sa acordam timp pentru ingrijirea plantelor. Acestea trebuie sa fie curatate de praf, de frunzele uscate si de puricei.
Pentru a scapa de puricei, preparati o solutie dintr-un varf de cutit de sapun dizolvat intr-un litru de apa, preste care adaugati putin alcool. Apoi stropiti cu solutia preparata partea superioara, dar si cea inferioara a frunzelor plantei si daca are si