Cum Invierea Domnului se apropie si toata lumea se pregateste pentru marea sarbatoare, va propunem cateva specialitati pentru masa de Pasti, specialitati culinare traditionale, care nu ar trebui sa lipseasca de langa traditionalele oua vopsite, cozonac si vin.
Pentru reteta de drob aveti nevoie de ficat de miel, plamani, inima, 2-3 cepe mici, 3-4 legaturi de verdeata: ceapa verde, patrunjel si marar, 6 oua, o cescuta ulei, o bucata prapure de miel, pesmet, faina,
O data cu venirea Sarbatorilor Pascale, apar pe pietele noastre diferite decoratiuni de Paste, pentru locuinta sau gradini, iar designerii de amenajari interioare ne propun decoratiuni de Paste din sticla, lemn, plastic sau ceramica.
Pentru cele care au gradina, designerii propun statuete sub forma de iepuras care vor fi amplasate prin iarba. Modelele sunt diverse: de la iepurasi simpli, la iepurasi cu oua, cu cosulete cu oua, din plastic, lemn sau
Puteti sa faceti oua incondeiate pentru Paste fara sa aveti experienta sau ustensile profesionale, important este sa vai doriti sa le pictati si sa aveti rabdare.
Puteti folosi un castron sau ibricel pentru a topi ceara pe care-l puneti pe un suport de incalzit cu lumanare; nu se pune pe foc. Folositi o pensula foarte subtire, dar cu firele groase pentru a desena, sau folositi un betisor cu un cilindru in
Chiar daca este post, tot aveti pofta de ceva bun si cum majoritatea dulciurilor din comert sunt de dulce, fiind preparate cu lapte praf, oua sau alte ingrediente, va propun o prajitura de post cu nuca, care poate fi facuta si in afara zilelor de post, fiind o prajitura foarte apreciata de cei mici, dar si de cei mai mari.
Aveti nevoie de: 1/4 cana de ulei, 1- 1/2 cana de zahar, 2
Cum suntem in postul Pastelui si poate nu stiti ce sa mai gatiti, va propun o mancare de post cu castraveti foarte gustosa si usor de preparat, ingredientul principal, castravetii putand sa-i gasiti si in comert.
Ingrediente:
- castraveti / se poate si castraveti murati,
- ardei / ardei iute,
- sare,
- ulei,
- faina,
- si marar verde.
Mod de preparare:
Se curata castravetii de coaja, de preferat castraveti mai