Coaching-ul

Coaching-ul

Coaching-ul este unul dintre cele mai noi curente in mediile de afaceri, dar si in viata personala.

Coaching se traduce prin - consiliere pentru reusita si implinire in viata. Este un curent care a dovedit in ziua de astazi ca este de un mare succes si este utilizat tot mai des, pe o scara destul de larga.

Coaching-ul reprezinta o sinteza a diferitelor metode, teorii, principii si tehnici de succes care sunt preluate din management, dezvoltare personala, psihologie dar si din sportul de performanta.

Tinta coaching-ului este aceea ca fiecare dintre noi sa ne implinim ca indivizi, pe toate planurile, fie ca este vorba de planul profesional, financiar sau afectiv si spiritual. Pentru atingerea acestui scop se are in vedere definirea unor obiective concrete si gasirea celor mai bune si avantajoase cai.

Desi notiunea de coaching se apropie de alte discipline prin similaritatea scopurilor, precum diferite tipuri de consiliere, consulatanta si psihanaliza, acesta se distinge de aceste domenii datorita faptului ca abordeaza viata clientului in totalitate, pe toate planurile: profesional, social, fizic, sentimental, spiritual, ajutandu-l pe client sa se implineasca si sa-si gaseasca echilibrul pe fiecare plan in parte.

O alta diferenta intre coaching si consultanti este aceea ca primul abordeaza clientul din punct de vedere al obiectivelor, circumstantelor, contextului, pe cand consultantii incearca sa ofere clinetului solutii bazate pe experientele lor, punand accent pe sfaturile lor.

Prin urmare rolul coaching-ului este cel de a ajuta un client sa indeparteze si chiar sa elimine blocajele si prejudecatile, stimulandu-l sa-si puna inteligenta in miscare pentru cautarea raspunsurilor, sa-l ajute pe client sa-si realizeze actiunile in prezent si sa-si atinga obiectivele dorite in viitor.

Si motivul pentru care acest curent devine din ce in ce mai popular se datoreaza faptuluii ca ne ajuta sa intelegem si sa apelam la prioritatile, necesitatile umane, pentru a ne defini rolul in viata prin atingerea obiectivelor impuse. 

Comentarii

 • 1 1
  Dilara
  Imi place ideea, as vrea sa stiu mai multe despre coaching, unde pot gasi mai multe informatii???

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Isofix
  Isofix Isofix reprezinta un sistem de fixare sigura si foarte usor de manevrat a scaunului copilului in
 • Noutati cosmetice
  Noutati cosmetice Cele mai multe produse prezentate ca noutati in aceasta toamna sunt cele care ofera o mai
 • Ce este BIOcosmetica?
  Ce este BIOcosmetica? Ce este BIOcosmetica? “Bios” – din limba greaca inseamna “viata”, astfel, vorbim despre o “cosmetica vie”.
 • Tendinte in machiaj toamna-iarna 2007-2008
  Tendinte in machiaj toamna-iarna 2007-2008

  Tendintele in machiaj pentru toamna-iarna 2007-2008 au fost deja puse in scena de casele de moda.

 • Friptura de miel la tava
  Friptura de miel la tava

  Se apropie sarbatorile de Paste si asa cum spune traditia pe masa fiecaruia trebuie sa fie

 • Martisoare, martisoare
  Martisoare, martisoare Martisorul bate la usa insa iarna nu vrea sa plece si gata. Vrea sa ne arate