Coaching-ul

Coaching-ul

Coaching-ul este unul dintre cele mai noi curente in mediile de afaceri, dar si in viata personala.

Coaching se traduce prin - consiliere pentru reusita si implinire in viata. Este un curent care a dovedit in ziua de astazi ca este de un mare succes si este utilizat tot mai des, pe o scara destul de larga.

Coaching-ul reprezinta o sinteza a diferitelor metode, teorii, principii si tehnici de succes care sunt preluate din management, dezvoltare personala, psihologie dar si din sportul de performanta.

Tinta coaching-ului este aceea ca fiecare dintre noi sa ne implinim ca indivizi, pe toate planurile, fie ca este vorba de planul profesional, financiar sau afectiv si spiritual. Pentru atingerea acestui scop se are in vedere definirea unor obiective concrete si gasirea celor mai bune si avantajoase cai.

Desi notiunea de coaching se apropie de alte discipline prin similaritatea scopurilor, precum diferite tipuri de consiliere, consulatanta si psihanaliza, acesta se distinge de aceste domenii datorita faptului ca abordeaza viata clientului in totalitate, pe toate planurile: profesional, social, fizic, sentimental, spiritual, ajutandu-l pe client sa se implineasca si sa-si gaseasca echilibrul pe fiecare plan in parte.

O alta diferenta intre coaching si consultanti este aceea ca primul abordeaza clientul din punct de vedere al obiectivelor, circumstantelor, contextului, pe cand consultantii incearca sa ofere clinetului solutii bazate pe experientele lor, punand accent pe sfaturile lor.

Prin urmare rolul coaching-ului este cel de a ajuta un client sa indeparteze si chiar sa elimine blocajele si prejudecatile, stimulandu-l sa-si puna inteligenta in miscare pentru cautarea raspunsurilor, sa-l ajute pe client sa-si realizeze actiunile in prezent si sa-si atinga obiectivele dorite in viitor.

Si motivul pentru care acest curent devine din ce in ce mai popular se datoreaza faptuluii ca ne ajuta sa intelegem si sa apelam la prioritatile, necesitatile umane, pentru a ne defini rolul in viata prin atingerea obiectivelor impuse. 

Comentarii

 • 1 1
  Dilara
  Imi place ideea, as vrea sa stiu mai multe despre coaching, unde pot gasi mai multe informatii???

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Sa trecem usor peste gripa si raceli!
  Sa trecem usor peste gripa si raceli!

  Atat gripa cat si guturaiul sunt foarte frecvente in anotimpul rece. Sursa de infectie o constituie

 • Dilatarea in sarcina
  Dilatarea in sarcina

  In timpul sarcinii, uterul creste de la 50-70 g, (cu o cavitate de 10 ml), cat are

 • Mituri despre ciocolata
  Mituri despre ciocolata

  Cele mai multe mituri despre ciocolata se refera la faptul ca ciocolata ingrasa. Este foarte adevarat

 • Fructe si legume sarace in calorii
  Fructe si legume sarace in calorii Daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa si in acelasi timp sa slabesti cateva kilograme atunci
 • Dreamgirls
  Dreamgirls

  Premiat cu Oscar, muzicalul Dreamgirls, regizat de Bill Condon, cel care a scris scenariul pentru "Chicago",

 • Ce este BIOcosmetica?
  Ce este BIOcosmetica? Ce este BIOcosmetica? “Bios” – din limba greaca inseamna “viata”, astfel, vorbim despre o “cosmetica vie”.