Voluntariat

Voluntariat

Cand spui voluntariat, te gandesti la o munca in care  din punct de vedere material nu castigi nimic, si care reprezinta un punct de plecare pentru gasirea unui job bun sau pentru dezvoltarea carierei. Voluntariatul a inceput sa fie apreciat si in Romania, ca o experienta de lucru, umana, valoroasa, care iti poate aduce puncte in plus la angajare.

Are foarte multe avantaje, iti permite sa lucrezi cu oameni generosi si deosebiti, care stiu ce fac si care vor sa impartaseasca si altora cunostiintele lor. Poti sa-ti descoperi o vocatie si voluntariatul poate reprezenta inceputul unei cariere de succes intr-o organizatie neguvernamentala sau poti primi burse in strainatate.

Munca unui voluntar este diversa, de la completat chestionare pe strada, introdus date pe calculator, centralizari, pana la a redacta o revista a presei sau rapoarte de cercetare, sau a face activitati educative, terapeutice, de consiliere, juridica sau psihologica, in functie de domeniul organizatiei.

Voluntariatul, ca o concluzie sau ca un sfat, il faci pentru ca vrei sa-i ajuti  pe cei din jur, pe cei nevoiasi, pe cei saraci, singuri sau bolnavi, de la copii, tineri , pana la batrani. Voluntariatul inseamna sa dai o mana de ajutor, dar sa si inveti sa primesti sfaturi, sa fii disciplinat in ceea ce faci si sa pui multa pasiune.

Prin urmare, voluntariatul nu se face pentru toata viata insa poate fi o rampa de lansare in cariera voastra. 

Comentarii

 • 1 1
  alina
  asi dori sa intru ca voluntariat,va sa imi spuneti cum asi putea ?va multumesc

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Pantaloni pentru orice stil
  Pantaloni pentru orice stil In articolul urmator va voi prezenta cateva tipuri de pantaloni pentru orice stil si care se
 • Rochii de seara
  Rochii de seara

  Cele mai cautate rochii de seara sunt cele care imbina materialele pretioase, precum matasea si voalul,

 • Cum sa scapi repede de celulita
  Cum sa scapi repede de celulita Suple sau cu forme bine definite, toate femeile sunt supuse riscului de a avea celulita. Din
 • Dieta `calorii negative`
  Dieta `calorii negative`

  Dieta "calorii negative" este recomandata in cazul in care nu mai puteti tine o dieta obisnuita. Ea se refera

 • Vis de vedeta
  Vis de vedeta Vedetele sprijina campania “Sansa la viata, sansa la noi amintiri” pentru ajutorarea copiilor cu inimi bolnave.
 • Accesorii la moda in toamna 2007
  Accesorii la moda in toamna 2007

  Accesoriile la moda in toamna 2007 pun accent in special pe forma si volum. Se poarta