Cum va fi prima zi la noul loc de munca?

Cum va fi prima zi la noul loc de munca?

Dupa interviuri mai mult sau mai putin grele, dupa emotii si sperante, dupa bucuria reusitei esti in prima zi de lucru la noul serviciu. Iti trec prin cap o mie de intrebari, te framanti si te gandesti din ce in ce mai des, aproape obsedant daca o sa faci impresie buna, daca toata lumea o sa fie multumita? Asta nu vei putea afla asta din prima zi. Asa ca incepe ziua cu mult calm.

Dupa dusul si cafeaua de dimineata parca te simti un pic mai bine. Trebuie sa fii foarte atenta la ce tinuta alegi pentru aceasta prima zi. Nu trebuie sa iesi foarte mult in evidenta, insa alege ceva care te avantajeaza. Aspectul ingrijit spune foarte mult despre o persoana asa ca apleca-te mai mult asupra acestui aspect.

O data ajunsa la serviciu esti cuprinsa de teama si neincredere. Dupa ce esti prezentata noilor colegi de munca parca emotiile se mai duc. Ti se va spune in mare ce va trebui sa faci. Nu intra in panica daca nu ai inteles totul de la A la Z. Ai timp suficient sa inveti. Acum iti vei face doar o mica idee. Concentreaza-te mai mult sa retii numele colegilor din echipa ta, iar daca ai ceva de facut si nu intelegi cum anume cere-le ajutorul. Nu trebuie sa-ti fie rusine de asta. Gandeste-te la faptul ca si ei au fost la un moment dat noi angajati.

Se intampla din contra sa nu ai nici un fel de emotii, sa fii degajata si gata de a incepe lucrul in forta. In cazul asta asculta toate indicatiile si nu incerca sa faci pe atotstiutoarea chiar daca ai impresia ca tot ceea ce ti se prezinta este deja stiut de tine. Mai sunt multe de invatat, iar daca vei fi catalogata drept nesuferita inca din prima zi, iti va fi greu sa te integrezi vreodata in colectiv.

In prima zi de munca de cele mai multe ori nu ti se da sa faci ceva anume si nimeni nu se va astepta sa rastorni muntii. Ti se va prezenta proiectul la care lucreaza echipa si eventual vei citi ceva ce te va ajuta in urmatoarea perioada. Cu siguranta cineva se va ocupa indeaproape de tine, dar asta nu inseamna ca tot timpul vei avea parte de ajutor. Deci va trebui sa-i pui cat mai multe intrebari in prima zi si in urmatoarele doua, trei zile pentru a afla cat mai multe. Nu trebuie sa te sprijini pe ajutorul cuiva. Cine iti da cateva indicatii la inceput, nu inseamna ca va fi langa tine tot timpul. Deci invata sa te descurci in orice situatie.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete