E-banking

E-banking E-banking reprezinta transferul electronic de bani, indiferent de locul in care va aflati: la serviciu, acasa sau in concediu. Exista trei tipuri de servicii bancare electronice: internet banking, home banking si mobile banking, platile putand fi efectuate cu ajutorul unui computer sau a unui telefon mobil.

Primul tip de serviciu bancar electronic este internet banking, care reprezinta cel mai simplu mod de a va verifica contul bancar si banii, din fata calculatorului. Operatiunile pe care le faceti nu depind de un orar sau de un anume loc si nu trebuie sa va deplasati la sediul unei banci, de aceea reprezinta una dintre cele mai avantajoase metode de verificare a starii contului sau a soldului cardului. Pentru a face aceasta operatiune va trebuie o conexiune la internet si un abonament la una dintre bancile care acorda aceasta facilitate si este un serviciu care este impartit pe mai multe nivele: administrare conturi, extrase de cont, ordine de plata in valuta sau in lei, carduri, taxe si informatii financiar-bancare.

Cel de-al doilea tip de serviciu este home banking, care va ajuta sa aflati informatii in amanunt despre situatia conturilor, a cardurilor, depozitelor sau a debitelor, dar si despre tranzactiile efectuate.

Ultimul tip de serviciu bancar electronic este mobile banking care reprezinta un serviciu furnizat de operatorii de telefonie mobila din Romania si strainatate, care asigura o legatura permanenta intre client si banca, prin intermediul telefonului mobil.

Pentru a avea acces la aceste servicii trebuie sa mergeti la banca unde ati deschis un cont sau de unde vi s-a eliberat un card, completati un formular de acces la serviciul de e-banking, semnati un contract si stabiliti beneficiarii catre care veti face plati. Veti primi o parola si un cod PIN cu ajutorul carora puteti accesa seriviul pe site-ul bancii.

Trebuie sa stiti ca bancile va acorda consultanta in primele luni de accesare, pana va obisnuiti cu operatiunile facute direct de la calculatorul personal.

Operatiile pe care le puteti face prin e-banking:
 • plata taxelor si impozitelor
 • achitarea facturilor de telefon, gaze, electricitate
 • vanzarea sau cumpararea de valuta
 • crearea de depozite in valuta sau lei
 • plata catre persoanele fizice sau juridie, direct in contul lor
 • verificarea contului sau soldului cardului
 • verificarea operatiunilor din contul vostru, precum platile efectuate, sumele primite sau soldul final
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Clamidia Tracomatis
  Clamidia Tracomatis

  Clamidia Tracomatis sau chlamydia trachomatis (denumirea stiintifica),  reprezinta un virus, o bacterie cu transmitere sexuala si se alatura

 • Leagane bebe
  Leagane bebe

  Cele mai performante leagane bebe sunt cele electrice, automate, la care viteza de leganare este reglata

 • Alimentatia gravidei
  Alimentatia gravidei

  Atunci cand este sanatoasa, o gravida poate sa manance absolut orice, dar sa nu faca abuzuri.

 • Surse naturale de acid folic
  Surse naturale de acid folic Acidul folic este o vitamina din complexul vitaminic B, mai exact vitamina B 9 si a
 • Regimul alimentar caracteristic grupei sanguine B
  Regimul alimentar caracteristic grupei sanguine B

  Persoanele care au aceasta grupa sanguina au un aparat digestiv care se poate adapta cu usurinta

 • Paco Rabanne
  Paco Rabanne Paco Rabanne Ultraviolet Eau De Parfum
  Ultraviolet este o celebrare a intimitatii si