Cum afli rapid dacă figurezi în Biroul de Credit?

Cum afli rapid dacă figurezi în Biroul de Credit? Sunt două metode pentru a afla rapid dacă figurezi în Biroul de Credit: online, prin trimiterea unui cereri pe email (de departe cea mai rapidă și comodă metodă), sau prin intermediul unei scrisori expediată pe adresa instituției. În ambele cazuri cererea trebuie să fie însoțită de o copie a actului de identitate și, dacă este cazul, de dovada plații taxei (ai anual dreptul la o interogare gratuită, iar începând cu cea de-a doua interogare vei fi nevoită să achiți o taxă în valoare de 6 RON).

Cererea, pe care o găsești aici, trebuie completată, datată și semnată și apoi scanată dacă se trimite pe email, sau se pune în plic în caz că o trimiți prin poștă.

Adresa la care se trimite scrisoarea:
S.C. Biroul de Credit S.A.
Strada Sfânta Vineri nr. 29, sector 3, București, România

Adresa de email la care poți solicita interogarea:
situatie@birouldecredit.ro

În cazul în care soliciți a doua interogare a Biroului de Credit pe parcursul unui singur an calendaristic, trebuie să achiți suma de 6 RON, la orice unitate BCR, folosind următoarele date pentru transfer:
- beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)
- cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001
- deschis la banca: BCR Lipscani

Pe cerere poți să optezi să primești răspunsul pe email sau prin poștă. Dacă optezi pentru a primi răspunsul prin poștă și nu completezi adresa de corespondență, răspunsul va fi transmis prin Poșta Română la adresa de domiciliu (așa cum apare pe actul de identitate).

Bine de știut în caz că figurezi în Biroul de Credit

 • informațiile înscrise în Biroul de Credit au o valabilitate de 4 ani
 • în cazul informațiilor înscrise abuziv, trebuie să te adresezi băncii sau IFN-ului care te-a raportat. Folosește scrisoare recomandată cu confirmare de primire pentru a solicita informații detaliate de la banca care te-a înscris (care este natura sumelor pentru ai fost înscrisă? au încercat să te contacteze telefonic sau în scris pentru a anunța restanța? dacă au încercat să te contacteze, ce adresă de corespondență au folosit? sumele raportate sunt de natură a celor care se raportează Biroului de Credit? sumele în discuție au avut o întârziere la plată mai mare de 30 de zile?). Și vă spun din proprie experiență că abuzurile sau erorile se remediază rapid.
 • chiar dacă figurezi în Biroul de Credit, nu însemnă că nu poți să iei credit. Pentru abateri minore, ofițerul de credit poate cere o derogare, mai ales dacă în rest aveți un scoring foarte bun.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Esti pregatita sa locuiesti impreuna cu el?
  Esti pregatita sa locuiesti impreuna cu el?

  Esti indragostita pana peste cap si relatia voastra este asa cum ai visat din totdeauna. Vreti

 • Pastrati-va cat mai mult culoarea unghiilor!
  Pastrati-va cat mai mult culoarea unghiilor!

  De multe ori se intampla sa nu aplicam bine lacul de unghii, sau ca acesta

 • Electromiografia
  Electromiografia Electromiografia (EMG) este un examen medical folosit pentru a inregistrara activitatea electrica a muschilor. Cand muschii
 • Aerobic la tine acasa
  Aerobic la tine acasa

  Sedentarismul slabeste puterea de lucru a inimii, scade mobilitatea articulatiilor, tesutul muscular se poate transforma in

 • Clamidia Tracomatis
  Clamidia Tracomatis

  Clamidia Tracomatis sau chlamydia trachomatis (denumirea stiintifica),  reprezinta un virus, o bacterie cu transmitere sexuala si se alatura

 • Moda anului 2007
  Moda anului 2007

  Anul 2007 se pare ca este anul in care femeia voluptoasa cu forme apetisante este din