Cum afli rapid dacă figurezi în Biroul de Credit?

Cum afli rapid dacă figurezi în Biroul de Credit? Sunt două metode pentru a afla rapid dacă figurezi în Biroul de Credit: online, prin trimiterea unui cereri pe email (de departe cea mai rapidă și comodă metodă), sau prin intermediul unei scrisori expediată pe adresa instituției. În ambele cazuri cererea trebuie să fie însoțită de o copie a actului de identitate și, dacă este cazul, de dovada plații taxei (ai anual dreptul la o interogare gratuită, iar începând cu cea de-a doua interogare vei fi nevoită să achiți o taxă în valoare de 6 RON).

Cererea, pe care o găsești aici, trebuie completată, datată și semnată și apoi scanată dacă se trimite pe email, sau se pune în plic în caz că o trimiți prin poștă.

Adresa la care se trimite scrisoarea:
S.C. Biroul de Credit S.A.
Strada Sfânta Vineri nr. 29, sector 3, București, România

Adresa de email la care poți solicita interogarea:
situatie@birouldecredit.ro

În cazul în care soliciți a doua interogare a Biroului de Credit pe parcursul unui singur an calendaristic, trebuie să achiți suma de 6 RON, la orice unitate BCR, folosind următoarele date pentru transfer:
- beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)
- cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001
- deschis la banca: BCR Lipscani

Pe cerere poți să optezi să primești răspunsul pe email sau prin poștă. Dacă optezi pentru a primi răspunsul prin poștă și nu completezi adresa de corespondență, răspunsul va fi transmis prin Poșta Română la adresa de domiciliu (așa cum apare pe actul de identitate).

Bine de știut în caz că figurezi în Biroul de Credit

 • informațiile înscrise în Biroul de Credit au o valabilitate de 4 ani
 • în cazul informațiilor înscrise abuziv, trebuie să te adresezi băncii sau IFN-ului care te-a raportat. Folosește scrisoare recomandată cu confirmare de primire pentru a solicita informații detaliate de la banca care te-a înscris (care este natura sumelor pentru ai fost înscrisă? au încercat să te contacteze telefonic sau în scris pentru a anunța restanța? dacă au încercat să te contacteze, ce adresă de corespondență au folosit? sumele raportate sunt de natură a celor care se raportează Biroului de Credit? sumele în discuție au avut o întârziere la plată mai mare de 30 de zile?). Și vă spun din proprie experiență că abuzurile sau erorile se remediază rapid.
 • chiar dacă figurezi în Biroul de Credit, nu însemnă că nu poți să iei credit. Pentru abateri minore, ofițerul de credit poate cere o derogare, mai ales dacă în rest aveți un scoring foarte bun.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Pictura pe unghii
  Pictura pe unghii

  Pictura pe unghii poate fi considerata o adevarata arta. Aspectul unghiilor se imbunatateste, iar efectul nu

 • Calorii
  Calorii Calorii in alimentatie, sau cate calorii trebuie sa consumam zilnic pentru a ne mentine greutatea, acestea
 • Ingrijirea tenului acneic
  Ingrijirea tenului acneic

  Ingrijirea tenului acneic trebuie sa fie delicata, cu produse speciale care sa nu irite si mai

 • Noile tendinte in make-up
  Noile tendinte in make-up Asa cum au impus prezentarile din acest sezon, vom renunta usor la rosul intens al buzelor
 • Aloe vera
  Aloe vera Aloe vera este o planta originara din Africa si creste  in mod natural in zonele cu
 • Jessica prezinta colectia de toamna Burlesque Beauty
  Jessica prezinta colectia de toamna Burlesque Beauty Jessica a readus in noua colectie, moda anilor `40 in tendinte, dar a facut-o cu clasa