9 idei să economisești bani fără să-ți schimbi stilul de viață

9 idei să economisești bani fără să-ți schimbi stilul de viață Știm că ai citit zeci de articole despre cum să economisești bani și la fel de bine știm că sunt pline de idei care par să nu aibă nicio legătură cu realitatea. Tocmai de aceea, ne-am hotărât să îți propunem aceste 9 sfaturi care se aplică oricăreia dintre noi.

Am pornit de la un exercițiu simplu: să vedem dacă este posibil să economisim un total de 1000 de RON pe parcursul unui an. Pare dificil doar pentru că te gândești la suma totală. Dar totul devine mult mai simplu imediat ce realizezi că nu trebuie să pui deoparte decât 83 de RON pe lună.

Închide conturile bancare pe care nu le folosești

Ai un cont bancar pe care nu-l mai folosești? Dă o fugă la bancă și închide-l! Nu durează decât 10 minute.

Banca ți-a oferit un pachet de produse și realizezi că este prea scump și oricum nu folosești nici jumătate dintre serviciile incluse? Mergi la bancă și treci la un pachet inferior.

Economie: 3 RON/lună - 36 RON/an

Nu mai cumpăra cafea la pahar


În fiecare zi lucrătoare cheltuiești 5 RON pe espresso și mergi la serviciu aproximativ 220 de zile pe an. Deci cheltuiești în total 1100 de RON anual. Cumpără-ți un espressor (500 de RON), un termos (45 de RON) și cafea măcinată sau boabe pentru un an (300 de RON).

Economie: 255 RON/an

Schimbă abonamentul TV cu unul mai ieftin

Probabil ai deja în grilă canale despre pescuit, vânătoare, fashion, posturi în limbi străine, posturi pentru adulți, etc. Chiar te uiți la toate?

Telefonul fix, care era gratuit când ai făcut abonamentul, acum are o taxă de mentenanță lunară. Când ai folosit ultima oară telefonul fix?

Stick-urile pentru internet mobil erau odată la modă, doar că acum avem abonamente de date pe telefon și, ca atare, astfel de dispozitive au devenit destul de inutile. Renunță la stick-ul de internet mobil dacă nu îl folosești.

Economie: 10 RON/luna - 120 RON/an

Fă-ți cumpărăturile online

În mod sigur la magazinele online o să găsești produsele la un preț mai bun decât la magazinul de la parterul blocului. De exemplu: plicul cu mâncare pentru pisici este mai ieftin cu 0.4 RON și cumpăr 120 de plicuri pe an, haine, accesorii, etc.

Economie: 100 RON/an

Cumpără produse marcă proprie ale magazinelor

Eu nu cumpăr niciodată produse marca Winny (sau din mărcile cele mai ieftine), dar produsele marcă proprie premium (ex. Delhaize de la MegaImage sau Nature BIO și Harmony de la Cora) sunt de o calitate cel puțin egală cu cea a brandurilor consacrate (câteodată chiar mai bune).

Economie: 200 RON/an

O dată pe lună mergi la un bar sau restaurant nou deschis

Probabil că ai observat și tu că prețurile în restaurantele sau barurile care și-au format o clientelă fidelă cresc de la lună la lună. O dată pe lună ieși la un restaurant nou deschis, care încă încercă să-și formeze o clientelă. Nu doar că va fi mai ieftin, dar ai și ocazia să descoperi ceva nou.

Economie: 10 RON/ lună - 120 RON/an

Schimbă abonamentul de telefonie mobilă cu o cartelă prepay

smartphone
Companiile de telefonie mobilă te atrag cu miile de minute sau zecile de GB de date incluse în abonamente. Și totuși, o persoană obișnuită nu folosește mai mult de câteva sute de minute și 1 GB de date. În plus, pentru că nu sunt consumatori captivi, clienții prepay beneficiază mult mai des de oferte promoționale.

Economie: 6 RON/lună - 72 RON/an

Fă anual o vizită la Farmacia Tei

Știu că sună a reclamă mascată, dar te asigur că nu este. Caută pe net și o să vezi că nimeni nu reușește să înțeleagă cum pot să aibă prețuri cu 30% (sau chiar 40 și 50%) mai mici decât în marile lanțuri de farmacii.

Fă-ți o listă cu medicamentele uzuale pe care le ai în casă și, o dată pe an, mergi la Farmacia Tei să o reînnoiești. Pe lista mea sunt: Paracetamol Sinus, Nurofen, Coldrex, Tantum verde sau Strepsils, Aspirină, Dicarbocalm, Saprosan, Triferment, Scobutil și NoSpa.

Economie: 70 RON/an

PS: dacă după vizita la Farmacia Tei încă mai crezi că a fost reclamă mascată îți dăm voie să ne înjuri într-un comentariu 😊.

Profită de Happy hour

Ști acele momente ale zilei în care restaurantele au reducere, sau intrarea la cinema este mai ieftină? În majoritatea sălilor de cinema biletul este mult mai ieftin în timpul săptămânii decât în weekend. În multe restaurante prețul unui meniu este mai ieftin în afara intervalului 12:00-14:00.

Economie: 50 RON/an (cifra este foarte subiectivă, poate varia de la câțiva zeci de lei pe an până la câteva sute).

Concluzie

Totalul economiilor pentru cele 9 idei de mai sus este de 1023 de RON pe an. Poate unele dintre noi pot economisi 900 de RON, poate altele pot economisi 1300 de RON... dar asta este mai puțin important. Important este că deja ai făcut primii pași spre vacanța pe care ți-o dorești de atât de mult timp și nu ți-ai putut-o permite niciodată.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Oua incondeiate
  Oua incondeiate

  Puteti sa faceti oua incondeiate pentru Paste fara sa aveti experienta sau ustensile  profesionale, important este

 • Tratamente corporale
  Tratamente corporale

  Cele mai complete tratamente corporale, pentru slabire si pentru tonifierea corpului, sunt cele pe baza de

 • Remedii homeopate pentru sindromul premenstrual
  Remedii homeopate pentru sindromul premenstrual

  Sunt foarte multe remedii homeopate, pentru fiecare simptom, dar si pentru fiecare pacient in parte. Acestea

 • Preparate din oua
  Preparate din oua

  In randurile care urmeaza va voi prezenta cateva preparate din oua, deoarece se stie faptul ca

 • Modele de unghii
  Modele de unghii Modele de unghii se refera de obicei la pictura pe unghii, la noi desene pentru infrumusetarea
 • Cuperoza, cauzele aparitiei si tratament
  Cuperoza, cauzele aparitiei si tratament Cuperoza este o afectiune a pielii, care se manifesta printr-o inrosire cauzata de prezenta unor vase