Prima baie a copilului

Prima baie a copilului

Prima baie a copilului trebuie sa se desfasoare cu mare grija. Bebe trebuie tinut intr-un anumit fel, pentru a nu scapa din mana, trebuie scufundat incet, pentru a nu-i intra apa in ochi si in urechi. Daca baia va decurge fara incidente, incet, incet, momentul baii va deveni o adevarata distractie pentru cel mic.

Prima baie a lui bebe este poate cel mai dificil moment. Daca veti sti din timp cum trebuie sa procedati, veti fi mai sigure si mai increzatoare. Important este sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

- temperatura din camera unde se desfasoara baia, nu trebuie sa fie mai mica de 22 de grade; ar fi mai bine daca acest lucru s-ar face intr-o alta incapere decat cea in care doarme copilul, deoarece  temperatura din camera de somn trebuie sa fie mai mica, intre 18 si 20 de grade Celsius.

- apa pentru baie trebuie sa aiba in jur de 35 de grade Celsius. In cadita pentru baie se pune mai intai apa rece, dupa care se va amesteca bine cu apa calda. Pentru inceput e mai indicat sa masurati temperatura cu un termometru, insa mai tarziu va veti obisnui si veti putea sa verifica temperatura si cu ajutorul cotului. Apa din cadita nu trebuie sa depaseasca 10 cm adancime.

- trebuie sa aveti pregatit si la indemana tot ce va trebuie pentru baia copilului.

- copilul va fi dezbracat si infasat apoi intr-un prosop. Baia va incepe cu spalarea  capului cu un sampon special pentru bebelusi. Copilul se va tine deasupra caditei cu fata in sus, bine sprijinit de bratul vostru stang (sau drept pentru cele stangace), sustinandu-i capul cu mana. Dupa samponare si clatire, ii veti sterge usor parul si va urma spalarea corpului.

- copilul se tine cu un brat de spate sprijinindu-i bine capul, iar cu celelalt brat de picioare si fese. Se baga usor in apa, si se sustine permanent cu bratul stang, iar cu cel drept se va face spalarea cu un gel special pentru copii , ajutandu-va de un buretel special. Se spala si pe spate sustinandu-l cu mare grija si fiind permanent atenta sa nu ii intre apa in ochi, in gura sau in urechi. Pentru inceput e mai bine sa participe si tatal copilului la imbaierea micutului.

- copilul se scoate din apa si de se sterge cu mare grija.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete