Sirop de macese


Sirop de macese

Siropul de macese se prepara din fructele de maces si este o bautura cu efecte terapeutice deosebite. Macesele contin o cantitate mare de vitamina C, provitamina A, vitamina P, acid citric si zaharuri. Datorita componentei in principii active siropul de macese vindeca si amelioreaza o serie de afectiuni. Este un adevarat tonic si o bautura cu efect reconfortant.

Fiind bogat in vitamina C, siropul de macese intareste si apara organismul de infectii si factori patogeni, ajuta la fixarea calciului in oase, contribuie la inlaturarea starilor hemoragice.

E bine sa consumati sirop de macese in sezonul rece, atunci cand aportul de vitamina C este mai mic, iar virozele sunt mult mai frecvente. In astenie reuseste sa tonifice organismul, iar atunci cand suferiti de anemie siropul de macese este remediul cel mai eficient, accelerand producerea de globule rosii.

Prin continutul in vitamina A, siropul contribuie la mentinerea in stare  de buna functionare a tuturor oraganelor interne, si implicit a functiilor vitale. Vitamina P mentine permeabilitatea  vaselor de sange, si astfel asigura functionarea normala a circulatiei sangelui.

Sirop de macese - preparare

Se aleg cca 100g de macese bine coapte, se spala si se zdrobesc. Peste macesele astfel zdrobite se adauga 1 l de apa rece si se la lasa la macerat 12 ore. Se strecoara se adauga zahar (100 g), se completeaza cu apa pana la 1 l si se pastreaza la rece.





Comentarii

  • 9 9
    Anonim
    nu inteleg mai nimic!peste macesele zdrobite adaug 1l apa rece si las la macerat 12 ore.iar ZAHARU 100g in ce il punem ?in apa care a stat la "macerat" s-au peste macesele macerate?VA MULTUMESC.
  • 5 0
    minodora
    macesele sunt cele mai sanatoase este adevarat ca nu am luat gripa datorita lor

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin