Ceaiuri recomandate in intoxicatii alimentare

Ceaiuri recomandate in intoxicatii alimentare

In intoxicatii alimetare, pe langa tratamentul prescris de medic e foarte important sa te hidratezi si sa bei ceaiuri care iti detoxifica organismul. Intoxicatiile alimentare apar de regula vara, in special in perioadele caniculare, atunci cand produsele se altereaza usor, iar termenul inscris pe ambalaj nu mai are nicio valoare daca alimentele nu sunt depozitate corespunzator. Mare atentie la produsele perisabile. Evitati ouale, icrele, salatele cu maioneza, mezelurile de tot felul, carnea proaspata, prajiturile cu creme.

Administrarea de ceaiuri depurative ajuta organismul sa se refaca mai usor. Dintre cele mai bune amintim  ceiurile de pir, osul iepurelui, cicoare, mesteacan, musetel, menta.

Din radacina, frunzele si florile de cicoare se prepara un decoct: 2 linguri planta uscata la o cana de apa, se fierb timp de 5 minute si se bea inainte de mesele principale.

Din frunzele de mesteacan se prepara o infuzie la care se adauga un praf de bicarbonat la o cana de ceai. Se beau trei cani de cei pe zi.

Menta este o planta din care se face un cei foarte bun in astfel de afectiuni. Si ceaiul facut din amestec menta -sunatoare este foarte eficient in intoxicatiile alimentare.

Din radacinile de pir se prepara o infuzie din care se va bea 2 pana la 3 cani pe zi - o radacina la o cana de apa clocotita.

Decoctul din radacina de osul iepurelui amelioreaza afectiunea si se prepara din radacina maruntita (3 lingurite) la 1 l de apa. Se firbe in jur de o jumatate de ora si se bea pe tot parcursul unei zile.

Atentie: alegeti doar unul din ceiurile depurative atunci cand aveti probleme cu intoxicatiile alimentare. Ceiurile trebuie baute neindulcite, insa daca va este greu sa le consumati ca atare puteti adauga o lingurita de zeama de lamaie la fiecare cana de ceai. Va trebui sa consumati fructe precum mere si banane, covrigi, branza de vaca degresata, legume fierte.

 





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin