Ceaiul de coada-racului


Ceaiul de coada-racului

Coada-racului sau iarba-gastelor, este o planta care prefera solurile umede, crescand pe langa rauri, lacuri si in poieni umede. Aceasta planta este bogata in substante amare precum si in tanin. Una dintre cele mai importante proprietati a ceaiului de coada-racului este efectul antidiareic, dar si acela astringent.

Ceaiul este recomandat mai ales persoanelor care sufera afectiuni digestive. Prin efectul calmant ceaiul de coada-racului va reduce durerile de stomac. O alta proprietate ar fi aceea ca prin efectul hemostatic, regleaza menstruatiile abundente si atenueaza durerile abdominale. Pentru vindecarea artritelor si pentru eliminarea calculilor renali se va consuma pe o perioada mai lunga aceast ceai .

Pentru prepararea ceaiului aveti nevoie de frunzele acestei plante cu toate ca de multe ori se folosesc si radacinile. Ca proportii de preparare se recomanda folosirea a doua lingurite de frunze maruntite la 500 ml apa. Se poate obtine ceaiul ata prin infuzie cat si prin decoct. Cele doua cani de ceai se vor consuma pe parcursul intregii zile. Va trebui sa faceti un efort la inceput pana va veti obisnui cu gustul amar al ceaiului.

Puteti aplica de asemenea comprese imbibate cu ceai, in cazul unor ulceratii ale pielii sau in inflamatii ale gingiilor. Pe langa proprietatile antihemoragice si antiseptice, ceaiul de coada-racului are si o actiune puternic sedativa, calmandu-va durerile de orice natura.





Comentarii

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin