The Last King of Scotland

The Last King of Scotland

Un alt film premiat la decernarile trofeelor Oscar a fost Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland) care nu a castigat la categoria cel mai bun film sau cel mai bun regizor, ci la categoria cel mai bun actor in rol principal acordat lui Forest Whitaker.

Alti actori care au jucat in roluri principale au fost Gillian Anderson, David Oyelowo si James McAvoy.

Filmul, regizat de Kevin Macdonald, este o drama istorica a Ugandei in timpul cumplitei dictaturi a lui Idi Amin. In rolul dictatorului joaca castigatorul Oscarului Forest Whitaker, care incearca sa arate doua fete ale conducatorului, una carismatica dar psihopatica si cealalta a unui martor al schimbarii istoriei.

Povestea se bazeaza pe anventura, dar si lupta pentru supravietuire a doctorului scotian Nicholas Garrigan (James McAvoy) care vine in Ungaria cu scopul de a se distra, dar care ajunge datorita unor imprejurari si datorita dorintei de putere, doctor personal, confident, consultant si mana dreapta a dictatorului Idi Amin.

Este partas la cele mai tulburatoare evenimente, asasinate, rapiri, la care devine fara sa vrea complice. El incearca sa opreasca aceste evenimente criminale dar ajunge sa lupte pentru propria supravietuire.

Filmul se bazeaza pe romanul cu acelasi nume, de altfel premiat, a lui Gilles Fonden si este un thriller demn de urmarit, in care sunt descrise printre altele si pasiunile dictatorul Idi Amin, pentru masinile rapide, petrecerile fastuoase si femeile frumoase, lucruri care incep sa-l atraga si pe doctorul scotian si de care incearca sa scape.

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Floriile
  Floriile

  In Duminica aceasta sarbatorim Floriile,  sarbatoare cunoscuta si sub denumirea de Duminica Floriilor sau Duminica Stalpilor.

  Floriile

 • Gimnastica senzoriala
  Gimnastica senzoriala

  Gimnastica senzoriala este un procedeu foarte agreabil si relaxant care presupune intretinerea formei si imbogatirea capacitatilor

 • In pas cu moda si pe perioada sarcinii
  In pas cu moda si pe perioada sarcinii

  Femeile gravide cred ca pe toata perioada celor 9 luni de sarcina nu trebuie sa mai

 • Lectia de frumusete
  Lectia de frumusete

  Femeile sunt mai tot timpul in cautarea unor trucuri pentru a arata cat mai frumoase. Voi

 • Ultraviolet
  Ultraviolet

  La sfarsitul secolului 21, o tanara, numita Violet(Milla Jovovich), este vicitima unei boli (hemophagia). Cei care

 • Masaj pentru relaxare si intretinere
  Masaj pentru relaxare si intretinere

  Masajul pentru relaxare asa cum ii spune si numele reuseste sa detensioneze intregul corp si sa