The Last King of Scotland

The Last King of Scotland

Un alt film premiat la decernarile trofeelor Oscar a fost Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland) care nu a castigat la categoria cel mai bun film sau cel mai bun regizor, ci la categoria cel mai bun actor in rol principal acordat lui Forest Whitaker.

Alti actori care au jucat in roluri principale au fost Gillian Anderson, David Oyelowo si James McAvoy.

Filmul, regizat de Kevin Macdonald, este o drama istorica a Ugandei in timpul cumplitei dictaturi a lui Idi Amin. In rolul dictatorului joaca castigatorul Oscarului Forest Whitaker, care incearca sa arate doua fete ale conducatorului, una carismatica dar psihopatica si cealalta a unui martor al schimbarii istoriei.

Povestea se bazeaza pe anventura, dar si lupta pentru supravietuire a doctorului scotian Nicholas Garrigan (James McAvoy) care vine in Ungaria cu scopul de a se distra, dar care ajunge datorita unor imprejurari si datorita dorintei de putere, doctor personal, confident, consultant si mana dreapta a dictatorului Idi Amin.

Este partas la cele mai tulburatoare evenimente, asasinate, rapiri, la care devine fara sa vrea complice. El incearca sa opreasca aceste evenimente criminale dar ajunge sa lupte pentru propria supravietuire.

Filmul se bazeaza pe romanul cu acelasi nume, de altfel premiat, a lui Gilles Fonden si este un thriller demn de urmarit, in care sunt descrise printre altele si pasiunile dictatorul Idi Amin, pentru masinile rapide, petrecerile fastuoase si femeile frumoase, lucruri care incep sa-l atraga si pe doctorul scotian si de care incearca sa scape.

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Winsor Pilates
  Winsor Pilates

  Winsor Pilates este un program de fitness pentru slabit care se bucura de un mare succes

 • Caderea parului
  Caderea parului Caderea parului este o problema cu care se confrunta multe dintre femei. Cauzele care duc la
 • Avort
  Avort

  Despre avort se poate spune ca reprezinta intreruperea sarcinii inainte de perioada de viabilitate a fatului.

 • Negii
  Negii

  In foarte multe cazuri negii sunt inofensivi, insa trebuie identificati si tratati la timp, deoarece riscati

 • Sfaturi pentru vopsirea parului
  Sfaturi pentru vopsirea parului

  Pentru a avea o nuanta care sa va puna in valoare trasaturile fetei, atunci cand va

 • Biossentials exclusiv la Om Shanti spa and wellness
  Biossentials exclusiv la Om Shanti spa and wellness Biossentials – o balanta delicata a naturii. Brand-ul Biossentials a fost creat in anul 1999 de