Budapesta

Budapesta

Calatoriile ocupa un loc important printre pasiunile tinerilor, dar si a persoanelor care doresc sa vada ceva nou. Insa daca nu detii foarte multi bani, iti recomand sa vizitezi Budapesta.

Unirea oraselor Buda si Pesta din anul 1873, aflate pe maluri diferite ale Dunarii, au dus la aparitia capitalei Ungariei, Budapesta, care este impartita in 10 sectoare. Pe atunci cele doua orase erau unite printr-un singur pod cu lanturi, Lanchid, care la ora actuala reprezinta simbolul capitalei. Insa in ziua de astazi te poti plimba in Budapesta, nu pe unul ci pe noua  poduri, renumite pentru arhitectura si atractia lor asupra turistilor.

Alte zone foarte frumoase si foarte atractive, care fac parte din patrimoniul mondial, le reprezinta Biserica Matias - Matei Corvin, panorama si Palatul din Buda, Opera, Academia de Muzica si Muzeul National.

Un alt punct care nu trebuie omis este zona verde si rezervatia naturala din Buda, care se intinde pe o zona deluroasa si sub acesta s-au format pesteri legate intre ele, care aduc mii de vizitatori, mai ales pentru stalactitele in forma boabelor de struguri.

In Budapesta, mai poti vizita cele 80 de izvoare si fantani termale, renumite in intraga lume, care au fost transformate in bai cu bule si stranduri, unde vin oameni de toate varstele, Parlamentul Ungariei, Piata Eroilor, Basilica Sfantul Stefan si Stauia Libertatii a Ungariei.

Daca vrei sa te plimbi prin oras sau vrei sa mananci, capitala iti pune la dispozitie foarte multe cafenele, restaurante si pub-uri, unde se serveste mancare traditionala ungureasca si vinuri de soi.

In fiecare an au loc aici foarte multe evenimente culturale si festivaluri care aduna nume celebre si de peste ocean si unde ai oportunitatea sa cunosti oameni noi cu diverse culturi si traditii.

Prin urmare, dca vrei sa pleci din tara, sa vizitezi imprejurimile, dar nu dispui de foarte multi bani, iti recomand Budapesta, capitala Ungariei, vecina noastra de la N-V.

Comentarii

 • 0 0
  Bardas Mariana
  este cel mai frumos oras de pe dunare

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Profilul magazinului ideal
  Profilul magazinului ideal Shoppingul, mai ales in perioada reducerilor, este aproape la fel de bun ca si ciocolata. Iti
 • Tunsori la moda in aceasta iarna
  Tunsori la moda in aceasta iarna Revin tunsorile bob in stilul Vidal Sassoon, tunsorile cu linii drepte si precise, decupajele asimetrice, atat
 • Anorexia
  Anorexia

  Din ce in ce mai multe fete vor sa arate suple, cu o alura subponderala si

 • Eragon
  Eragon Eragon este un film de aventura inspirat din romanul fantastic cu acelasi nume, al lui
 • Ingrijirea talpilor
  Ingrijirea talpilor

  Picioarele sunt cele mai expuse in acest sezon iar ingrijirea talpilor trebuie sa se faca delicat,

 • Cerintele alimentare ale organismului
  Cerintele alimentare ale organismului

  Proteinele sunt indispensabile pentru buna functionare a organismului. Valoarea alimentara difera in functie de originea lor.