Celulita

Celulita

Celulita este o afectiune care se manifesta la nivelul epidermei. Cauzele aparitiei celulitei sunt extrem de variate. Cea mai importanta cauza nu este excesul de grasime asa cum se crede de cele mai multe ori, ci dereglarile hormonale in special dereglari ale hormonilor tiroidieni. Asa se explica faptul ca aceasta afectiune apare si la femeile slabe. De fapt celulita nu tine cont nici de varsta nici de pozitia sociala. Majoritatea femeilor, aproximativ 80 %, au celulita.

Dar ce se intampla de fapt? Din cauza unei circulatii periferice deficitare celulele tesutului adipos se aduna in conglomerate, formand practic niste "gramajoare" care dau pielii aspectul inestetic de coaja de portocala.

De ce apare celulita? Asa cum am mai spus factorul cel mai important este cel hormonal. Disfunctionalitatile de la nivelul glandelor tiroida si suprarenale precum si unele afectiuni ovariene duc la aparitia si la avansarea rapida a afectiunii. Un regim de viata dezorganizat fara prea multa miscare si o alimentatie saraca in fructe si legume proaspete provoca de asemenea celulita. Ar mai fi de spus ca alcoolul si nicotina sunt factori activi care duc la instalarea celulitei.

Celulita odata instalata este forte greu de vindecat. De aceea este mai bine sa prevenim decat sa tratam. Miscarea este cea care ne ajuta cel mai bine sa prevenim aparitia acestei boli. Datorita efortului creste tonusul muscular si in acelasi timp circulatia periferica si astfel se realizeaza un drenaj mai bun la nivelul tesutului adipos. Se recomanda si impachetarile cu diverse creme ce contin factori activi care au un efect benefic asupra vaselor periferice. Dintre factorii activi unul foarte bun in vindecarea celulitei este cafeina. Asa ca utilizati cu incredere astfel de creme. Si masajul ajuta intr-o mare masura la prevenirea si diminuarea efectului de coaja de portocala. Este vorba de un masaj profesional, specific acestei afectiuni si care este realizat in centrele de modelare corporala. Un masaj facut la intamplare ar putea avea un efect daunator.

Ar mai fi de spus ca factorii genetici influenteaza intr-o mare masura apritia celulitei. Daca se cunoaste acest lucru ar fi bine sa incepeti din timp, inca din adolescenta, cu un program bine pus la punct de activitate fizica si totodata sa aveti un regim alimentar foarte echilibrat.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Machiaj primavara-vara 2007
  Machiaj primavara-vara 2007

  In materie de machiaj primavara-vara 2007, make-up artistii recomanda atat culorile calde cat si pe cele

 • Gwen Stefani
  Gwen Stefani

  Gwen Renee Stefani s-a nascut pe 3 octombrie 1969 in Fullerton, California, Statele Unite si a

 • Cum afli rapid dacă figurezi în Biroul de Credit?
  Cum afli rapid dacă figurezi în Biroul de Credit? Sunt două metode pentru a afla rapid dacă figurezi în Biroul de Credit: online, prin trimiterea
 • Tae-Bo
  Tae-Bo

  Cuvantul tae-bo inseamna Total Awareness Excellent Body Obedience si sunt cele mai noi si cele mai

 • Cura de ingrasare
  Cura de ingrasare Femeile, in marea lor majoritate, se lupta cu kilogramele in plus, tin cure de slabire si
 • Tratamente cosmetice cu argila
  Tratamente cosmetice cu argila Argila reprezinta un miracol al naturii avand o compozitie asemanatoare organismului uman, fiind alcatuita dintr-un amestec