Pastrarea produselor cosmetice

Pastrarea produselor cosmetice

Trebuie sa stiti ca pentru a folosi produsele cosmetice pe toata perioada lor de garantie, e foarte important sa cunoasteti temperatura optima de pastrare. Asa ca fardurile, cremele si lotiunile pot avea consistenta si proprietatile de la desfacere, daca le vom depozita in locurile ideale.

De regula produsele pentru machiaj au un termen de garantie mai mic, de la 6 luni pentru un rimel, pana la doi ani pentru un ruj, iar produsele de ingrijire a pielii cat si cele pentru par au un termen ceva mai lung. Este obligatoriu ca pe fiecare produs in parte sa existe termenul de garantie iar cel mai important e sa se respecte acest termen.

Unele produse se pastreaza mai bine la rece iar altele se mentin mai bine la temperatura camerei.

De exemplu rujul contine o serie de pigmeti care isi pastreaza structura mult mai bine la temperatura scazuta. Pastrati rujurile in frigider, mai ales vara! Veti observa ca se vor aplica mult mai bine si vor rezista mai mult pe buze.

Si creionul dermatograf se va aplica mai bine daca il tineti cateva minute in congelator. Acest lucru este valabil si pentru conturul de buze. In plus liniile trasate vor fi mai fine si mai intense.

Desi pare incredibil, oja se usuca mai greu daca se pastreaza la temperaturi mici.

Cremele si uleiurile pentru corp au o actiune mult mai buna daca le pastrati la temperatura camerei. Ele vor intra mai usor in piele, o vor hidrata iar principiile active din creme, in special din cremele anticelulitice vor avea o actiune mult mai eficienta.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Cuperoza, cauzele aparitiei si tratament
  Cuperoza, cauzele aparitiei si tratament Cuperoza este o afectiune a pielii, care se manifesta printr-o inrosire cauzata de prezenta unor vase
 • Costa del Sol
  Costa del Sol

  Costa del Sol este o bijuterie a Spaniei care detine faleze, plaje fierbinti, gradini colorate si

 • Moda pentru iarna 2006-2007
  Moda pentru iarna 2006-2007 Pentru a fi la moda in sezonul rece 2006-2007, poti sa adopti fie o tinuta eleganta,
 • Genosociograma
  Genosociograma

  Genosociograma reprezinta construirea propriul arbore genealogic, incepand cu relatiile de rudenie, de gradul I, II, III

 • Program de remodelare corporala
  Program de remodelare corporala In medie, in perioada sarbartorilor de iarna se "castiga" intre doua si patru kilograme, silueta noastra
 • Reflexoterapie
  Reflexoterapie

  Despre reflexoterepie se poate spune ca este o tehnica de masaj foarte veche si care are